Kaldırım kaydı önlem tabelada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kaldırım kaydı önlem  tabelada  kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 16:13

Çankaya Büyükesat Mahallesi Fethiye Sokak’ta kaldırımda yaşanan toprak kaymasına yönelik önlem alınmaması mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Sadece, ‘İŞKUR-TYÇP Çankaya Belediyesi ortak alan çalışması’ yazılı bir levhanın yer aldığı kaldırımda gün geçtikçe aşağıya doğru kayma olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, “Böyle giderse asfalt yol da kayıp gidecek, acil önlem alınmalı” dedi. Kalıcı olarak set duvar çekilmesini istediklerini belirten mahalle sakinlerinden Muhsin Çavuşoğlu şöyle konuştu: 

SET DUVAR ÇEKİLMELİ

“1.5 aydır durum böyle. Belediye bir ara burayı toprakla doldurdu. Yağmur yağınca yine kayma oldu. Tel örgü vardı o da gitti. Toprak doldurmayla çözüm sağlanmaz. Kaymayı engelleyecek beton duvar yapılmalı. Çankaya Belediyesi’nin kalıcı bir tedbir almasını istiyoruz. Böyle giderse asfalt yol da kayıp gidecek, acil önlem alınmalı. Kaldırımdan geçerken tedirgin oluyoruz. Aşağı kısım da uzun bir uçurum gibi. Akşam saatlerinde karanlık oluyor geçerken görmeyip düşenler olabilir. Özellikle yaşlı ve çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor.”

Haberin Devamı

OKUR-YAZAR’A DA GELMİŞTİ

Fethiye Sokak’taki kaldırımda yaşanan toprak kayması ile ilgili şikâyet, 26 Ağustos’ta Ankara Hürriyet’in Burada Okur Yazar köşesine de gelmişti. Mahalle sakinlerinden Özlem Metincan iletisinde, “Her sabah bu yoldan yürüyorum. Birkaç ay önce şiddetli sağanak yağmur sonrası çöktü. Haftalarca ne önlem alındı ne de çalışma yapıldı. Çankaya Belediyesi’ni aradım. Sağ olsunlar, ertesi gün bu levhayı koydular. Ama bu kadar, başka çalışma yok. Yani olay, ‘biri ölsü,n sonra bakarız’ hadisesi” ifadelerine yer vermişti.

Kaldırım kaydı önlem  tabelada  kaldı

Kaldırımdaki belediyeye ait iki tabeladan birisi de toprak kayması ile birlikte aşağıya düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!