Kahvede köfte olmaz itirazı

Güncelleme Tarihi:

Kahvede köfte olmaz itirazı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 00:00

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı İsmail Sezer, kahvecilerin kafeterya işlevini üstlenmek istemesine tepki göstererek, “Kahvehanede köfte imalatı mümkün değil. Kanunun gıdaya yönelik maddelerinin bu duruma yasal olarak izin vermediği gibi, insan sağlığına çok aykırı bir durum” dedi.

Sezer, kahvehanelerin köfte, hamburger, alkollü içecek satmak için girişimde bulunmalarını eleştirdi.
Mevcut yasalara göre kahvehanelerde çay, kahve ve meşrubat dışındaki ürünlerin satılamayacağına dikkati çekerek, “Sanırım kahveciler kanunun ilgili maddeleri okumamışlar. Kahvehanede köfte imalatı mümkün değil. Kanunun gıdaya yönelik maddelerinin bu duruma yasal olarak izin vermediği gibi insan sağlığına çok aykırı bir durum” diye konuştu.

Bu çerçevedeki çalışmaların sadece Sağlık Bakanlığının alanına girmediğini, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün de devrede olması gerektiğini bildiren Sezer, şöyle devam etti:

Avrupa’nın kahveleri

“19 Temmuzdan itibaren kapalı alanlarda sigara yasağı dolayısıyla kahveciler bazı taleplerde bulunuyor. Ancak kahvehanede köfte, hamburger tarzı yemeğin insan sağlığına çok aykırı olduğunu ve kahveci esnafı da zor duruma düşüreceğini düşünüyorum. Kahveciler yasaları biraz olsun okusun ve ona göre hareket etsin. Avrupa Birliği ülkelerinde bile böyle bir uygulama yoktur. Yani bir yandan yemek yiyeceksiniz, diğer yandan iskambil, tavla, okey gibi oyunlar oynayacaksınız olacak şey değildir.”

Türkiye’de hiç bir zaman kahvehanede alkol servisi yapılmadığını ve satılmadığını savunan Sezer, buralarda köfte imalatının yasal olarak da mümkün olmadığını söyledi. Kahvehanelerde alkol satılması durumunda yaşanabilecek sıkıntılara da dikkati çeken Sezer, “Alkol şişede durduğu gibi durmaz. Her kahveye bir polis veremeyeceğinizden güvenlik anlamında sıkıntı olur” dedi.

Kahvehanelerde oyun oynayanların psikolojik durumlarında farklılık meydana gelebileceğini ve kimi zaman agresif davranış sergileyebileceğini iddia eden Sezer, bu durumda alkolün de etkisiyle istenmeyen olaylar yaşanabileceğini savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!