Kahramankazan, AB toplantısına ev sahipliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan, AB toplantısına ev sahipliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 11:36

Kahramankazan, AB toplantısına ev sahipliği yapacak

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - TÜRKİYE’nin Avrupa Birliği (AB) sürecine ilişkin ‘21’inci Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Toplantısı’, 10-11 Aralık tarihleri arasında Kahramankazan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 
‘Türkiye-AB ilişkileri, son gelişmeler ve yerel yönetimlerin etkisi’ ile ‘Avrupa’da Sığınmacı Krizi ve Uyum’ konularının olduğu toplantıya, AB üyesi ülkelerden çok sayıda yabancı temsilci, akademisyenler, STK temsilcileri ve belediye başkanları katılacak. Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen toplantı, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün katılımcılar onuruna vereceği akşam yemeği ile başlayacak.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Türkiye Ulusal Heyet Üyesi de olan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AB ile ilişkiler açısından son derece önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti’nin, muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefi doğrultusunda var gücüyle çalıştığını ifade eden Başkan Ertürk, “Bu toplantı, muasır medeniyet hedefimiz ve AB ile ilişkiler açısından oldukça önemli bir yer tutuyor. Toplantı sonunda oldukça önemli faydalar elde edeceğimizi umuyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!