Kafkaslar Gölbaşı’nda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kafkaslar Gölbaşı’nda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 00:00

Gölbaşı’nda düzenlenen etkinlikte Kafkas rüzgarı esti. Kafkaslar için, “Etle tırnak gibi olduk” diyen Başkan Yakup Odabaşı, Nogay savaşçıları kıyafeti giydi.

Haberin Devamı

Gölbaşı’nda, Karaçay Malkar Halk Yazarı ve Şairi Bert Gurtuyev’i anma programı düzenlendi. Kültür Günleri etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda, Kafkas rüzgarı esti.
Gölbaşı Belediyesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Gölbaşı Kafkas Birliği Derneği ve Karaçay Malkar Kültür Derneği tarafından düzenlenen anma gecesine Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ev sahipliği yaptı. Gölbaşı’nda yaşayan Kafkaslar için, “Etle tırnak gibi olduk” diyen Odabaşı, “Çok geniş bir yelpazede hayat bulan Kafkas kültürü, gittiği her diyarda, sevginin, saygının ve öz değerlere sahip çıkmanın örneği oldu. Hacımuratlı, Yağlıpınar, Gökçehöyük ve İkizce’ye 1860’larda gelmiş hemşehrilerimiz var. Bugüne kadar hep birlikteydik, bugün de birlikteyiz, yarınlarda da hep birlikte olacağız. Bu nedenle istedik ki, hem büyük şairimizi Gölbaşı’nda analım, hem de Kafkas kökenli kardeşlerimizi bu özel ve anlamlı günde ilçemizde ağırlayalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

NOGAY KIYAFETİ

Programda şiir dinletisi, Kafkas şarkılarından oluşan mini konser, Kafkas halk dansları gösterisi, sinevizyon gösterimi, Kabardin Balkar Özerk Cumhuriyeti ELBRUS Kafkas halk dansları gösterisi ve Arslanbek Sultanbekov’un konseri davetlileri büyüledi. Gecede, Odabaşı’na çeşitli nişan ve hediyeler verilirken Nogay savaşçıları kıyafeti giydirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!