Kafasına göre kurban kesene ağır ceza var

Güncelleme Tarihi:

Kafasına göre kurban kesene ağır ceza var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2008 00:00

Kurban satış ve kesim için belirlenen yerler dışında kesim yapanlara para cezası uygulanacak. Kurban satış yerleri ilçe zabıtaları, veteriner hizmetleri birimi ve tarım il müdürlüğü hayvan sağlığı şubesi veteriner hekimleri tarafından düzenli olarak denetlenecek.

BAŞKENT’te, Kurban Bayramı’nda belirlenen yerler dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek. Belediyeler, Kurban Bayramı’nı vatandaşların huzur içinde geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, özellikle AŞTİ ve mezarlıklar ile ana cadde ve bulvarlarda denetimlerini sıkılaştıracak. Yetkililer, yasaklanan yerlerde kurban kesenlere Kabahatler Kanunu uyarınca para cezası uygulanacağını, işportacılar ve dilencilere de engel olacaklarını ifade ettiler.

Kurban satış yerleri ilçe zabıtaları tarafından da 24 saat denetim altında tutulacak. İlçe belediyelerinin Veteriner Hizmetleri Birimi ve Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi veteriner hekimleri, kurban satış yerlerini düzenli olarak denetleyecek. Kurbanlıklar satış alanına, zabıta ve veterinerlik birimi çalışanları tarafından resmi evrakları kontrol edildikten sonra girebilecek.

Kontrolünün yapıldığına dair kulaklarında kimlik küpesi olmayan kurbanlık hayvanların satışına kesinlikle izin verilmeyecek. Vatandaşlar, kesim noktalarında veteriner hekimler kontrolünde, uzman kasaplarla kesim işlemlerini gerçekleştirebilecek. Belirlenen alanlar dışında hayvan satımı yapanlar ve hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında kesim yapan kişilere, Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacak.

Öte yandan Kurban Bayramı namazı, Ankara’da 07:43’de kılınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!