Kaf Dağı’nın dansçıları ‘Kabardinka’ Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Kaf Dağı’nın dansçıları ‘Kabardinka’ Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2021 00:39

Kaf Dağı’nın dansçıları, muhteşem koreografi, büyüleyici kostümleriyle 5 bin yıllık Çerkes kültürünü müzikler ve danslarla anlatmak için Türkiye’ye geldi.

Haberin Devamı

Kabardey-Balkar Cumhuriyet Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu Kabardinka, çıktığı Türkiye turnesi kapsamında Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. Kaf Dağı’nın zarif ve çevik dansçıları, binlerce yıllık Kafkas kültürünü müzikler ve danslarla sahnede anlatacak. 88 yıllık tarihi boyunca Avrupa’dan Amerika’ya dünyanın birçok ülkesinde sahne alan, katıldığı yarışmalarda derece elde eden Kabardinka, dev dans kadrosu ve orkestrasıyla 23 Ekim Cumartesi saat 20.00’de Ankara Çerkes Derneği’nin katkılarıyla Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde izleyici karşısına çıkacak. Biletler Ankara Çerkes Derneği’nden temin edilebilecek.

Kaf Dağı’nın dansçıları ‘Kabardinka’ Ankara’da


GÖRSEL ŞÖLEN SUNACAKLAR

1933’te kurulan Kabardinka, dünyanın birçok ülkesinde sahne aldı, uluslararası yarışmalarda derece elde etti. 1933’ten günümüze binlerce yıllık Kafkas halk danslarını sahne sanatlarına özgün bir şekilde taşıyan Kabardinka, koreografisi kadar kıyafetleriyle de izleyenlerin dikkatini çekiyor. Kafkas halklarının otantik ve geleneksel elbiselerini giyen dansçılar, performanslarıyla izleyenlere görsel şölen sunuyor. Topluluğun müziklerinde Kaf Dağı’ndan gelen büyülü melodiler ve ritimler bulunuyor. Dünyada pek çok dans topluluğuna ilham veren topluluğun sanat yönetmenliğini ve koreografilerini Adigey, Abhazya, Güney Osetya, Çeçenistan ve İnguşetya cumhuriyetlerinin onur sanatçısı Igor Atabiyev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!