Kadro talebi için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Kadro talebi için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2009 00:00

Halkeğitim Usta Öğrenciler Derneği Başkanı Ayşe Torun, aynı mekanda aynı işi yapan çalışanlar arasındaki mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

HALKEĞİTİM Usta Öğreticileri Derneği üyesi bir grup usta öğreticisi kadın, kadro talebini halaylı protesto gösterisiyle dile getirdi. Abdi İpekçi Parkı’nda toplanan kadınlar adına açıklama yapan Dernek Başkanı Ayşe Torun, halkeğitim merkezlerinin, yaygın eğitim faaliyetlerinin en büyük sunucuları ve geniş teşkilat ağına sahip kurumlar olduğunu ifade etti.

Zorlu hava şartlarında

Halkeğitimin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış bir ülkenin gücü olduğunu vurgulayan Torun, bu merkezlerde verilen eğitim hizmetiyle toplumun yetenek ve kültür yönünden bilinçlendirildiğini söyledi. Okuma yazma seferberliğinin başlatıldığı Cumhuriyet’in ilk yıllarında yurdun en ücra köşelerine eğitim götüren öğreticilere, 20 yılı aşkın süredir çalışmalarına karşın kadro verilmemesini anlamadıklarını kaydeden Torun, en ücra köylerde zorlu hava şartlarına rağmen çalışan ve ailenin temel direği kadınlara faydalı bilgiler sunan öğreticilerin verdikleri savaşın görülmesini istediklerini belirtti. Kadrolu usta öğreticilerin memurlar gibi 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’nun tüm haklarından faydalandığını, ücretlilerin ise söz konusu kanunun sadece görev ve sorumluluklarına tabi olduklarını anlatan Torun, aynı mekanda aynı işi yapan çalışanlar arasındaki ayrıma, eşitsizliğe ve mağduriyete neden olan bu durumun bir an önce düzeltilmesini talep etti. Torun, Başbakanın geçen yıl öğreticilerin kadroya alınmaları için talimat verdiğini, ancak kadrolarını alamadıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!