Kadro değişikliği huzursuzluk yaratır

Güncelleme Tarihi:

Kadro değişikliği huzursuzluk yaratır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 17:43

Okulun öğretmen kadrosunda yapılan değişikliklerin huzursuzluğun ilk sinyallerini verdiğini belirten Sezer, okul seçimi konusunda anne ve babalara uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

OKUL seçiminde çocuğun karakteri, fiziksel ve ruhsal gelişimi ile örtüşen kararı vermenin önemli olduğunu belirten Bilim Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mete Uğur Sezer, doğru seçimler konusunda ebeveynlere uyarılarda bulundu.
Doğru kararların verilmesinde anne ve babalara büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Sezer, “Çocuğunuz ister ilkokula başlasın ister okul öncesine, size düşen sorumluluk büyük. Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız ve en iyi okulu da siz bilirsiniz. Vereceğiniz doğru karar, çocuğunuzun ve sizin mutlu ve huzurlu bir eğitim yaşantısının anahtarı olacak. Çünkü yanlış karardan dönüşler sancılı geçer” dedi.

Mesleki gelişim eğitimleri

Öncelikle okulun geçmişi ve eğitime bakış açısını öğrenerek ilk fikrin edinilmesi gerektiğinin altını çizen Sezer, şunları söyledi:
“Okula kayıt sırasında çocuğunuz ile ilgili tanıma ve izleme çalışmasının yapılması, doğru yönlendirilmesi, okulun ciddiyeti ve eğitim anlayışı konusunda size bir ipucu verir. Okulun eğitim kadrosunu, tecrübesini ve istikarını öğrenmeye çalışın. Öğretmen kadrosunda yaşanan sürekli değişiklik, huzursuzluğun sinyallerini verir. Öğretmen ve çocuk ilişkisi hakkında gözlemler yapın, sorular sorun. Okul ve veli ilişkisine ne kadar değer verildiğini, neler yapıldığını öğrenin.
Özellikle okul öncesi öğretmenlerinin, mesleki gelişim eğitimlerine önem veriliyor mu, velilere bilgilendirici seminerler yapılıyor mu sorularının cevabını arayın. Okulun, Türkçe’yi doğru ve özenli kullanma, yabancı dilde kullanılan yöntemler, ikinci yabancı dil eğitimi konusundaki yaklaşımlarını değerlendirin.

Haberin Devamı

Etüt imkanlarını sorun

Psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti ve bu birimde çalışan kişilerin profesyonel olmasına özen gösterin. Uygulamalar hakkında örnekleme yapılmasını isteyin. Branş derslerini ve etüt imkanlarını sorun. Genel değerlendirmeler, deneme sınavları yapılıyor mu, okulda sağlık hizmeti veriliyor mu, ulaşım olanakları neler, servis alanı nasıl düzenlenmiş hangi firma ile çalışılıyor, güvenlik için neler yapılmış gibi hayati önem taşıyan konular hakkında derinlemesine bilgi edinin. Gittiğiniz okullarda, buna benzer soruların cevabını mutlaka alın. Sorularınızı gezerken yöneltin, cevaplarınızı alın ve aynı zamanda gözlem yapın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!