Kadınlar üretecek markette satılacak

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar üretecek markette satılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2021 22:59

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hayata geçirilen Başkent Market, yerli üretime destek olurken, kent sakinlerinin uygun fiyatlı ürünlerle aracısız buluşmasını da sağlıyor.

Haberin Devamı

Son olarak, Balâ Afşar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Afşar Bala’m Kadın Kooperatifi ile yapılan tarımsal üretim sözleşmesi meyvesini verdi. Mahallede ilk yöresel bulgur hasadına başlanırken, üretilen bulgurlar kooperatiften satın alınarak Başkent Market raflarında yerini alacak.
Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu, “29 Nisan 2020 tarihinden bugüne kadar 8 tanesi kadınlarca kurulan 14 üretici kooperatifi ile 3 üretici birliğinden 50 milyon TL’lik 756 yöresel ürün alımı yaptık” dedi. ABB’nin desteğinin üretici kadınlar için çok kıymetli olduğunu dile getiren kooperatif başkanı Figen Ar da “Kadın üyelerimiz bulguru geleneksel yöntemlerle kaynatıyorlar, seriyorlar, eliyorlar ve bulgur öğütme makinesinde bulgur haline getiriyorlar. Sonrasında bulgurumuz Başkent Market’lerin raflarında yerini alacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!