Kadına şiddete ‘kalkan’ pazarı

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddete ‘kalkan’ pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 01:26

Şiddet mağduru kadınlara destek olmayı amaçlayan Ankara Rotary Kulübü, Ayrancı’ya ikinci el eşya pazarı açtı. Üyeler, satıştan elde ettikleri geliri, Çankaya Belediyesi’ne bağlı kadın sığınma evlerine gönderecek.

Haberin Devamı

Ankara Rotary Kulübü ile Çankaya Belediyesi, şiddet gören kadın ve çocuklar yarına bu yıl ikinci kez ikinci el eşya pazarı açtı.
Ayrancı pazar yerindeki tezgahlarda yerini alan Ankara Rotary Kulubü üyeleri; kıyafet, süs eşyaları, tablo, kitap ve yiyecek satarak, elde ettikleri geliri Çankaya Belediyesi’ne bağlı kadın sığınma evlerine göndereceklerini söyledi. Ankara Rotary Kulübü Başkanı Metin Ayözcan, çalışmalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

BİLGİ DE VERİLİYOR

“Ankara Rotary Kulübü, iş ve meslek adamlarının topluma hizmet için bir araya geldiği uluslararası bir kulüp. İkinci el eşya pazarından elde edilen gelir şiddet gören kadın ve çocuklar yararına kullanılacak. Aynı zamanda Çankaya Belediyesi işbirliğiyle sığınma evlerinden çıkıp ev açan kadınlara da eşya yardımı yapıyoruz. Tezgahtarlarımızın hepsi kulüp üyelerimiz. Burada isteyen herkese şiddetle nasıl başa çıkılması gerektiği hakkında bilgi verip broşür dağıtıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!