Kadın Sağlığı Eğitim Programı Başladı

Güncelleme Tarihi:

Kadın Sağlığı Eğitim Programı Başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 12:22

Çankaya Belediyesi’nin 18-49 yaş arasındaki kadınlara yönelik ücretsiz “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” başladı.
13 hafta sürecek eğitimde kadınlara üreme sağlığı, güvenli annelik, sağlık hakları ve iletişim gibi alanlarda eğitim verilecek. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda duyarlı yerel yönetimlerin sembolü Mor Bayrak’ı kazanan ilk belediye olan Çankaya Belediyesi, bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, kadınlara özgü ihtiyaçların farkına varılması ve giderilmesi konusunda duyarlı bir hizmet politikası benimseyen Çankaya Belediyesi, bu kapsamda 13 hafta sürecek bir eğitim programı başlattı. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile işbirliği halinde yürütülen “Kadın Sağlığı Eğitim Programı”nın açılışı dün Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katılımıyla yapıldı. Çankaya Belediyesi’nin Mithatpaşa Caddesi’ndeki Halk Sağlığı Merkezi’nde başlayan eğitimler, 18-49 yaş arasındaki kadın personelin kadın sağlığı, üreme sağlığı, güvenli annelik, sağlık hakları ve iletişim hakkında haftada 1,5 saat olmak ve 13 hafta sürmek kaydıyla özel bir eğitim verilmesini öngörüyor.
"SAĞLIK EN TEMEL İNSAN HAKKIDIR"
Eğitim programının açılışına katılan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sağlık hizmetlerine erişimin en temel insan hakkı olduğunu hatırlatarak, Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’nin bu alandaki önemli bir eksiği giderdiğini vurguladı. Taşdelen, “Türkiye şu anda maalesef kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine ancak parası olanların erişebildiği bir noktaya geldi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle Çankaya Belediyesi olarak çözüm odaklı hizmetlerimizi sağlık alanında da yüksek kalite ve güler yüzle sürdürmeyi görev biliyoruz” dedi.
Çankayalılar’ın Halk Sağlığı Merkezi’nin Evde Sağlık, Evde Temizlik, Ağız ve Diş Sağlığı gibi hizmetlerine büyük ilgi gösterdiğini de kaydeden Taşdelen, ”Bu hizmetleri ücretsiz sunmak bizim görevimiz. Çünkü biz yeni nesil ve sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışını hâkim kılmaya çalışıyoruz. Belediyemizde çalışan kadın personelimizin de vatandaşlarımızın da mesleki gelişimi kadar kişisel gelişimlerini desteklemeyi önemsiyoruz. Bugün başlayan eğitim programı da bunun bir parçası. Her şeyin başı sağlık, 13 hafta sonunda katılımcılarımızın yaşam kalitelerini artıracak bilgilerle donanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!