Kadın makinistlerden Çubukçu’ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kadın makinistlerden Çubukçu’ya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 00:00

TCCD’de göreve başlayan ve “ilk kadın makinistler” olarak adlandırılan 18 yaşlarındaki iki makinist ile iki “hareket memuru” adayı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yu ziyaret etti.

MEB Tevfik İleri Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Çubukçu, Milli Eğitim ve Ulaştırma bakanlıkları arasında imzalanan protokol çerçevesinde mesleki teknik eğitim alanında özellikle hareket memuru, makinistlik gibi alanlarda elemanlar yetiştirildiği kaydetti.

Bu çerçevede, bu alanlardan mezun kızların makinist olarak TCDD’de göreve başlamalarının son derece gurur verici olduğunu söyleyen Çubukçu, “Bunlar bir ilk. İlk olduğu için de son derece önemli ve anlamlı” dedi.
Ziyarette bulunan iki kız mezunun da hareket memuru olarak göreve başlayacaklarını söyleyen Çubukçu, üniformalarıyla ziyarete gelen makinistlere, “Çok merak ediyorum, bu alanı nasıl seçtiniz? Sizi kim yönlendirdi, şimdi hayat nasıl geçiyor?” sorularını yöneltti.

Eskişehir Atatürk Anadolu Meslek Lisesi Raylı Sistemler Teknolojisi Makine Bölümü mezunu 18 yaşındaki Nisa Çotuk, Haydarpaşa Birinci Bölge’de makinist yardımcısı olarak göreve başladığını ve çok memnun olduğunu söyledi. Bölümünü yönlendirmeyle seçtiğini ifade eden Çotuk, “Makinistlik mesleğini seçerken durumun farkındaydık, bilerek isteyerek seçtik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!