Kadın makaslar iş başında

Güncelleme Tarihi:

Kadın makaslar iş başında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 01:28

Yenimahalle Belediyesi’nin berberlik kursuna katılan ev hanımları, eş ve çocuklarının tıraşlarını yapıyor. Eğitime balon tıraşı ile başlayan kadınlar, kendilerini geliştirdikçe, aile bireylerinin berberin yolunu unuttuğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi'nce açılan berberlik kursuna katılarak bu mesleği öğrenen ev hanımları, eş ve çocuklarının tıraşlarını yapıp aile bütçesine katkıda bulunuyor. Kurs Sorumlusu Özlem Gencay Tetik, bu yıl ikincisi düzenlenen kursa 27 ev hanımının katıldığını söyledi. Kursiyer kadınların eş ve çocuklarının tıraşlarını yaparak berber masrafını ortadan kaldırmayı amaçladıklarına işaret eden Tetik, şunları kaydetti:
"Kursu tamamlayan ev hanımları berberlik mesleğini tam olarak öğreniyor ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika alıyor. Berber masrafını ortadan kaldıran kadınlar aile bütçesine katkı sunuyor. Ayrıca bunun da ötesinde sertifikasını aldıktan sonra berber dükkanı açarak bu işi yapmak isteyen, maddi gelir elde etmeyi düşünen kursiyer bayanlar da var.

Haberin Devamı

TRAŞA BALONLU BAŞLANGIÇ

Kurs Hocası Ercan Buyruk, kadınlara yönelik berberlik kursunun, balon tıraşı, ustura, makas ve bilek hareketleri ile müşteri karşılama gibi aşamalardan oluştuğunu belirtti. Kadınların elinin berberliğe çok yatkın olduğunu dile getiren Buyruk, Türkiye'de şaşkınlıkla karşılanan tablonun Avrupa'da alışılagelmiş olduğuna dikkat çekti. Buyruk şunları söyledi:
"Avrupa'da saç tıraşı çok pahalı. Bu nedenle orada birçok bayan eşini, çoğuğunu tıraş ediyor. Hatta orada bir kuaför, kadın ve erkek tıraşını bilmediği zaman sertifika alamıyor. Türkiye'de de artık bu bilinç oluşmaya başladı. Kadınlar bu vesileyle hem aile bütçesine katkı sağlamış, hem de meslek edinmiş oluyor."

DÜKKAN AÇMAYI DÜŞÜNÜYOR

Berberlik kursuna katılan ev hanımı Ayşe Çalışırer (42) eşi, oğlu ve kayınpederinin saç tıraşlarını yaptığını vurgulayarak, "İlk başka çok tedirgindim ama mesleği öğrenince çok kolay olduğunu gördüm. Saç ve sakal tıraşlarını yapmaya başladığım eşim, oğlum ve kayınpederim berberin yolunu unuttu. Bu şekilde aileme maddi katkı sağlamak beni memnun ediyor. İleride imkan olursa berber dükkanı açmayı da düşünüyorum" dedi.

AİLESİNE MADDİ KATKI SAĞLIYOR

Eşinin desteğini alarak kursa katıldığını belirten Hatice Çavdarlı (44) "Kendi ailemin yanı sıra akrabalarımın, yeğenlerimin tıraşlarını yapıyorum. Berbere gidip para vermekten kurtuldular. Bu şekilde aileme maddi katkı sağlamış olmak çok güzel" diye konuştu. Hatice Çavdarlı'nın eşi Ahmet Çavdarlı ise giderler listesinden berber masrafını çıkardıklarını aktararak, "Eşim bir hayli ustalaştı. Berberleri aratmayacak şekilde çok güzel tıraş yapabiliyor. En azından eşim pazar parasını çıkarmış oldu. Kendisiyle gurur duyuyoruz" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!