Kadın kaynakçılar Yenimahalle'de yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın kaynakçılar Yenimahallede yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 13:33

Kadın kaynakçılar Yenimahalle'de yetişiyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, şiddet mağduru kadınların yeniden hayata tutunması için her türlü projeye omuz vermeye devam ediyor. Dezavantajlı kadınların kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için hayata geçen “Şiddet Mağduru Kadınların Sosyo-Ekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesiö projesi, Yenimahalle'de start aldı. Proje kapsamında 50 şiddet mağduru kadın; kaynakçılık, plastik enjeksiyon ve lojistik alanlarında eğitimlere başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programıö kapsamında Yenimahalle Belediyesi, OSTİM Sanayici ve İş Adamları Derneği (OSİAD) ve Hacettepe Üniversitesi oraklığında gerçekleştirilen proje, kadınları meslek sahibi yaparak sosyo-ekonomik hayata hazırlıyor.

KADINIZ, GÜÇLÜYÜZ, HER İŞİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ

Proje kapsamında 15 kadın, kaynakçılık kursunda erkek işi denilen kaynakçılığı kadın nezaketi ve el becerisiyle yapıyor. 10 Mart'ta başlayan ve bir buçuk ay sürecek olan kursta, her bir kursiyeri usta birer kaynakçı yapmak hedefleniyor. Haftanın 3 günü 3'er saat eğitim alan kadınlarsa titizlikleri ve hayata inat mücadele azimleriyle demiri şekillendiriyor. Metal hazırlama teknikleri, örtülü elektrot ark kaynağı, tig kaynağı tekniklerinin MEB ve uluslar arası müfredata uygun bir şeklide öğretildiği kursa katılan kadınlar, ilk başlarda kaynakçılık deyince gözlerinin korktuğunu ancak kursa katılınca bu işten zevk aldıklarını kaydederek, "biz istersek her işi yaparız. Kendimizle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Öte yandan proje kapsamında 20 kadın lojistik, 15 kadın da plastik enjeksiyon alanlarında eğitim alıyor. Kurs sonunda başarılı olan kadınlar sertifika alacak ve bir ay boyunca İŞKUR desteğiyle staj yapacak. Staj sonrası ise kadınlar firmalarda istihdam edilecek. Kadınların çoğunlukla erkeklerin yer aldığı sanayide istihdam edilmesiyle çalışma ortamına kadın nezaketi de gelecek.

ANNELERİN GÖZÜ ARKADA KALMAYACAK

Yenimahalle Belediyesi ayrıca şiddet mağduru kadınların çocukları için bir kreş inşa ederek kadınların gözünün arkada kalmamasını sağlayacak. Kreş tamamlanana kadar ise çocuklar Yenimahalle Belediyesi'nin öngördüğü kreşlerden yararlanabilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!