Kadın istihdamına katkı sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Kadın istihdamına katkı sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2022 19:44

Mamak Belediyesi, kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla Kutludüğün Mahallesi’nde Mamak Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi’ni hizmete açtı.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların üretimde yer alması ve istihdam edilmeleri ile tarımsal faaliyetlere canlılık kazandırmak amacıyla kurduğu Mamak Kadın Kooperatifi’nin (MAKKOP) ardından Mamak Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. MAKKOP Üretim Merkezi’nin açılışına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Başkan Köse, şunları söyledi:

MAMAK ÜRETİMLE ANILMAYA BAŞLANDI

“Mamak Kadın Kooperatifi’yle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklı’nın ekolojik köylerimiz ve bahçelerimizle beraber doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz. Mamak artık tarım ve üretimle anılmaya başlandı. Arı üreticiliğinin ve verimliliğinin artması adına düzenlediğimiz kurslara katılan 50 kadına ikişer kovan hediye ettik. İlkbaharla birlikte de arılarını hediye edeceğiz. Mamak, gastronomi alanında da geniş bir yelpazeye sahip. Ekşi maya ekmeği ve ravak yoğurdunun tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz. Yeni coğrafi işaretli ürünlerin kazandırılmasına yönelik de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ürünlerin tanıtılması ve değerlerinin korunması adına coğrafi işaret tescili alınması bizler için çok önemli.”

Kadın istihdamına katkı sağlayacak

Başkan Köse, açılışta katılımcılara Mamak’ın coğrafi işaret tescili alan ‘ekşi maya ekmeği’nden ikram etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!