Kadın Filmleri Festivali geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın Filmleri Festivali geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2008 00:00

22 ülkeden 88 kadın yönetmenin katılacağı 11. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali 8-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yedi ayrı mekanda gerçekleştirilecek.

Festivalin tanıtımı dün Sheraton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısıyla yapılırken, sinema yazarı Alin Taşçıyan, şunları söyledi:

"Sinema çağımızın aynası. İster ticari olsun ister sanatsal olsun erkek egemen bir sanat haline geldi. Artık kadın sinemasına da ihtiyacımız var. Erkek egemen bir toplumda hatta dünyada yaşadığımız düşünülürse sinemada kadın bakışına ihtiyaç var.

Türk sineması 15-25 yaş erkekleri hedefler hale geldi. O yaş aralığına yönelik filmler çekiliyor. Maganda kültürü gişeleri ele geçirmiş durumda. Sanatsal filmler azaldı. Biz istiyoruz ki filmlerde kadın karakterler ön plana çıksın, ödül gecelerinde ön sıralar da olsun. Filmi sırtlayıp götüren kadın oyuncu yok. Kadınların kendi öykülerini anlatacak alanlar yaratılmıyor, onlara fırsatlar tanınmıyor."

Uçan Süpürge Yöneticisi Halime Güner ise başka bir dünyanın mümkün olduğunu söyledi ve "Bu sene festivalimizin ana teması ’kendin ol düşünü yarat’. Bu temayla kadınlarımızı daha aktif olmaya çağırıyoruz. Düş yaratmak, özgürleşimci ütopyalara sahip olmak ve sıkı eleştri yapmak için herkesi festivale davet ediyoruz" dedi.

7 FARKLI MEKANDA GÖSTERİM

Bu sene Festival mekanı olarak belirlenen Kızılırmak Sineması’nın yanı sıra Alman Kültür, Akün Sineması, ODTÜ, Ankara Üniversitesi’nde de filmler gösterilecek. Bu mekanların yanı sıra Altındağ Belediyesi’nin de katkısıyla Altındağlı kadınlara ücretsiz sinema gösterimi yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!