Kadın buluşması

Güncelleme Tarihi:

Kadın buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 15:44

Arzu Sabancı, Feryal Gülman, Erkan Petekkaya, Nur Batur, Prof. Dr. Reha Yavuzer ve yazar Aret Vartanyan, TED’in 8 Mart kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği “Karanlıkta kaybolacağına, Bir Mum Yak işte Kadın Olmak” konulu söyleşiye katıldı.

Haberin Devamı

Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından Swissotel’de düzenlenen söyleşiye TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TED Sosyal Komite üyeleri ev sahipliği yaptı. Pehlivanoğlu, açılış konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin bu topraklarda yaşayan herkese miras bırakıldığını ve buna sahip çıkmamız gerektiğini belirtti. Ülke olarak daha geriye gittiğimizi belirten Pehlivanoğlu, bu durumun düzelmesi için yoksullara eğitim hakkı ve her bireye özellikle de kadınlara yaşam hakkının verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kadınların en büyük sorununun şiddet olduğunu ifade eden Pehlivanoğlu, “Ülkemizde yaşayan kadınların büyük bir kısmının tek mutlulukları çocukları. Kadınlar, başarılarından dolayı da mutlu olmalılar. Bunun için güçlü kadınlara ihtiyacımız var. Güçlü kadınların olması için de adaletli eğitim şart” dedi. 

Haberin Devamı

ÇALIŞMA KADINA VERİLEN ÖZGÜRLÜKTÜR

Betül Ilgar Göncü’nün moderatörlüğünü yaptığı söyleşide erkek çocukların eğitilmesinin önemine değinen Arzu Sabancı, çalışma hayatının kadına verilmiş bir özgürlük olduğunu dile getirdi. Feryal Gülman ise iş kurmanın bir işte çalışmaktan daha zor olduğunu belirterek, iş kurmak isteyen kadınlara destek verilmesi gerektiğini aktardı. Gülman, yüksek okulların önemine değinerek bu okulların iki yılda insanlara meslek kazandırdığını, bunun için iyi anlaşılması ve desteklenmesinin önemini vurguladı. Kadınların erkeklere göre daha koordineli olduğunu anlatan Feryal Gülman, bu özelliklerinin iş ve politik hayata yansımasının önemli olduğunu ifade etti.

ÖNCE ERKEKLER EĞİTİLMELİ

Oyuncu Erkan Petekkaya, kadına karşı şiddete konusunda önce erkeklerin eğitilmesi gerektiğinin altını çizdi. Özgüvensiz erkeklerin şiddet gösterdiğini dile getiren Petekkaya, özellikle Anadolu’da kadınların hak ettiği saygıyı görmediğini aktardı. Prof.Dr. Reha Yavuzer, yazar Aret Vartanyan ve gazeteci Nur Batur da Türkiye’de kadınların sorunları ve çözüm önerileri konularına değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!