Kadın astsubaylar delil peşinde

Güncelleme Tarihi:

Kadın astsubaylar delil peşinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 00:00

Jandarma Okullar Komutanlığı’nda suçluların bıraktıkları izleri bilimsel yöntemlerle delillendirmek için yetiştirilen kadın astsubaylar, kriminalistik, adli tıp, psikoloji, hukuk ve diğer sosyal bilimler dersleriyle yakın dövüş teknikleri ve silahlı atış eğitimleri alıyor.

Haberin Devamı

Sözleşmeli kadın astsubay istihdamına 2003’te başlayan Jandarma teşkilatında, halen 376 kadın astsubay bulunuyor, bu yıl üniversite mezunu 40 kadın astsubay da teşkilatta göreve başladı.
Kadın astsubaylar, Jandarma Okullar Komutanlığında, askeri ve mesleki konuların yanı sıra suçluların bıraktığı izleri bilimsel yöntemlerle delillendirmek için kriminalistik, adli tıp, psikoloji, hukuk ve diğer sosyal bilimler dersleriyle yakın dövüş teknikleri ve silahlı atışa ilişkin 1 yıl süreyle eğitim görüyor. Astsubay temel kursunda özellikle olay yeri inceleme, delil toplama ve delilleri muhafaza, ayak, parmak izi, sahte belge ve para tespiti, balistik inceleme, el yazısı ve doküman inceleme, narkotik madde analiz konularında uzmanlaşan kadın astsubayların iz takibindeki titizlikleri dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!