Kadeş Savaşı’ndan esinlenerek hazırlandı

Güncelleme Tarihi:

Kadeş Savaşı’ndan esinlenerek hazırlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2022 14:29

Hitit ve Mısır imparatorlukları arasındaki mücadeleyi sonlandıran ‘Kadeş Savaşı’ndan esinlenerek hazırlanan ‘Hitit-Kadeş Satranç Takımı’, Vakıf 19 Çorumlular Vakfı tarafından Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ne armağan edildi.

Haberin Devamı

İş insanı Akın Gökyay’ın uzun yıllar boyunca dünyanın dört bir yanından topladığı satranç takımlarının sergilendiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, yeni bir satranç takımını daha bünyesine kattı. Vakıf 19 Çorumlular Vakfı tarafından ‘Kadeş Savaşı’ndan esinlenerek hazırlanan ‘Hitit-Kadeş Satranç Takımı’, müzeye teslim edildi. Erdem Altun tarafından tasarlanan ve müzenin 722. üyesi olan satranç takımı, ‘Savaş ve Barış’ bölümünde sergilenecek. Satranç takımının teslimi için düzenlene törende konuşan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, “Müze olarak tematik satranç bilinci oluşturduk. İnsanlar satranç deyince turnuva satrancını düşünüyordu. Biz, tematik satranç yapma konusunda teşvik ettik. Tematik satrançlar, ülkelerin geleneklerini, kültürlerini, örf ve adetlerini yansıtıyor” dedi.

Kadeş Savaşı’ndan esinlenerek hazırlandı


KARDEŞLİK MESAJI

Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan ise Hitit ve Mısır imparatorlukları arasındaki mücadeleyi sonlandıran ‘Kadeş Savaşı’ndan esinlenerek hazırlanan ‘Hitit-Kadeş Satranç Takımı ile satranç üzerinden tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermek istediklerini söyledi.

Kadeş Savaşı’ndan esinlenerek hazırlandı

Teslim töreninde Doruk Görkem Tokur, piyano dinletisi sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!