Şüpheli pasaport talebine 4 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Şüpheli pasaport talebine 4 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 16:06

Almanya’daki engelsiz yaşam programına katılacaklarını iddia ederek gri hizmet pasaportu almak için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran bir grup, göçmen kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, 11 Ocak’ta bir grup vatandaş Ankara Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’ne gri hizmet pasaportu almak için başvurdu. Aynı kişilerin farklı illerde oturması ve bazılarının suç kaydının bulunduğunu tespit eden görevliler, belgelerin sahte olabileceği şüphesiyle durumu Göçmen Kaçakçılığı ve İnsanı Ticareti ile Mücadele Şubesi ekiplerine iletti. Grubun Almanya’nın Ratingen kentinde bulunduğu öne sürülen bir derneğin engelsiz yaşam programını gerekçe gösterdikleri tespit edildi.

SAHTE SARI BASIN KARTI

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, adına başvuru yapılan engelliler ya da yakınlarının, M.P ile beraberindeki 3 kişi tarafından bir engelli derneğine üye yaptırıldığını belirledi. Şüphelilerin, farklı bir ilden yaptıkları gri pasaport başvurusunun olumsuz sonuçlandığı, bunun ardından ikinci müracaatı Ankara’da yaptıkları da tespit edildi. Şubenin detaylı incelemesinin ardından grubun organizasyonundan sorumlu 4 zanlı, göçmen kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Öte yandan gözaltına alınan M.P.’nin üst aramasında sahte sarı basın kartı ile faaliyeti sona ermiş bir derneğe ait üyelik kartı bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!