JAK timleri 7-24 hazır

Güncelleme Tarihi:

JAK timleri 7-24 hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 09:51

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesinde 1999’da Ankara’da kurulan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Tabur Komutanlığı timleri, her türlü afette vatandaşa yardım eli uzatıyor. 

Haberin Devamı

JAK Tabur Komutanlığı, Afet Arama Kurtarma Bölükleri ile Dağcılık, Sualtı ve Köpekli Arama Kurtarma Timleri’nden oluşuyor. JÖAK Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, JAK timi ile ilgili şu bilgileri veriyor:

JAK timleri 7-24 hazır

83 VATANDAŞIMIZ SAĞ KURTARILDI

“JÖAK her yerde, bize verilebilecek her türlü görevi her zaman yapmaya hazırız. Timlerimiz, ülkenin tamamında görev alabilecek şekilde eğitim aldı. Taburumuz kurulduğu günden bu yana Bingöl depremi, Konya’daki Zümrüt Apartmanı faciası, Van depremi ve Soma’da maden ocağında meydana gelen göçük olayında görev aldı. Bugüne kadar 380 olaya müdahale edildi ve bu görevler esnasında 83 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı, 287 vatandaşımızın da cenazesine ulaşıldı.” 
JAK timleri, iki hafta süreyle intibak ve oryantasyon eğitimine tabi tutuluyor. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, sekiz haftalık arama kurtarma yeterlilik eğitimini de alıyor ve ardından kendi branşlarına göreve hazır hale geliyor.

BAKMADAN GEÇME!