İzmirli işçilere Polatlı ilçesinde Avrupa dopingi

Güncelleme Tarihi:

İzmirli işçilere Polatlı ilçesinde Avrupa dopingi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2009 00:00

PSI Genel Sekreter Yardımcısı ve Avrupa Bölge Sekreteri Jürgen Buxbaum, İzmir’in Karşıyaka Belediyesine ait Kent AŞ’deki işlerinden çıkarılmalarını protesto amacıyla Ankara’ya yürüyen işçilere destek amacıyla Polatlı’ya geldi.

Polatlı’ya 18 kilometre mesafede iççilerle buluşan Buxbaum, İzmirli işçilerle ilçeye kadar yürüdü.

Öğle saatlerinde Polatlı Karaboğaz mevkisinde, Mehmetçik Anıtının bulunduğu Kartal Tepe eteklerinde konaklayan İzmirli işçiler ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, açıklamada, İzmir’den yürüyüşe geçen işçilerin DİSK’i, DİSK’lilerin kararlılığını ve onurlu mücadelesini, dosta düşmana gösterdiklerini söyledi.

DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a, Karşıyaka Belediyesi’nin yanlış bilgi verdiğini savunarak, “Ankara’ya vardığımızda Sayın Baykal’a bunu anlatacağız” dedi.

Ortak sorun

PSI Genel Sekreter Yardımcısı ve Avrupa Bölge Sekreteri Jürgen Buxbaum ise yaptığı açıklamada, kamu hizmetlerinin özelleştirme ve taşeronlaştırma işleminin Türk ve Avrupa işçilerinin ortak sorunu olduğunu belirterek, özelleştirmeler sonucunda kamu hizmetlerinin daha pahalı alındığını ve işçilerin haklarının ihlal edildiğini savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!