İyi kahvenin püf noktaları

Güncelleme Tarihi:

İyi kahvenin püf noktaları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 00:00

Kahve gurmesi Barış Helvacıoğlu, iyi kahvenin sırlarını Ankaralı kadınlarla paylaştı. Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katıldığı davette Helvacıoğlu, Türk kahvesinin yanı sıra dünya kahveleri hakkında da bilgiler verdi.

Haberin Devamı

ANSE MDM’deki Sherwood Mobilya’nın organize ettiği davete, cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. Mağaza sahibi Atilla Coşkun’un ev sahipliğindeki kahve tadımına katılanlar arasında Neşe Boysanoğlu, Sibel Helvacıoğlu, Mine Aygün, Ebru Demiryürek, Lerzan Barutoğlu gibi isimler yer aldı. Etkinlikte Helvacıoğlu Kahve’nin üçüncü kuşak patronu ve kahve gurmesi Barış Helvacıoğlu, davetlilere iyi kahve hakkında bilgiler verdi.

Brezilya deneyimleri

Barış Helvacıoğlu, Türk Kahvesinin sadece kahve türü değil, bir kültür sembolü ve bir tarihin fincana sığmış hali olduğunu söyledi. Helvacıoğlu Brezilya’daki kahve tarlalarında deneyimlediği ilginç olaylardan sonra 25 farklı Brezilya kahvesiyle çalışmalar yaptığını ve ar-ge çalışmaları sonucunda sekiz çeşit Türk kahvesi çıkarmayı başardığını ifade etti. Kahve gurmesi iyi kahvenin şeker ihtiyacı hissettirmeyen kahve olduğunu anlattı. Helvacıoğlu kahveyle ilgili şu bilgileri verdi:

Püf noktaları

Haberin Devamı

“Tek başına yoğun bir tadı olan ve yanına hiçbir şey eklemek istemeyeceğiniz bir kahve iyi bir kahvedir. Bu bütün kahve türleri için geçerlidir. Türk kahvesinde şeker, filtre kahve ve espresso’da ise süt ihtiyacı hissetmemelisiniz. Aradığınız her şey kahvenin kendi lezzetinde var olmalı. Kahveden herhangi bir fermente tat almamalısınız. Bu da kahvenin yetiştiği coğrafya ve iklimde bağlantılı. Kahveyi tadarken ne kadar oksijenle beraber çekerseniz o kadar doğru tat alırsınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!