Iuc Kurucu Başkanı Azizoğlu, Mısır’ın İdam Kararlarını Şiddetle Kınadı

Güncelleme Tarihi:

Iuc Kurucu Başkanı Azizoğlu, Mısır’ın İdam Kararlarını Şiddetle Kınadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 11:42

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELER KONSEYİ (IUC) KURUCU YÖNETİM KURULU BAŞKANI ORHAN HİKMET AZİZOĞLU, MISIR'DA CEREYAN EDEN TÜM İNSANİ DEĞERLERDEN YOKSUN ANTİ DEMOKRATİK İDAM KARARLARINI ŞİDDETLE KINADI.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Mısır’da cereyan eden tüm insani değerlerden yoksun anti demokratik idam kararlarını şiddetle kınadı.
Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, yaptığı açıklamada, dünyaya demokrasi dersi veren batı toplumlarının aslında tüm dünyayı kendi değer, kavram ve kültürlerine asimile etme ve yine kendi emperyalist çıkarlarına göre dizayn etme mücadelesi verdiğini ve bunun en belirgin ve somut örneğinin Mısır’daki ortaçağ zihniyetiyle hayata geçirdikleri lider ve sistem değişikliği olduğunu söyledi. Azizoğlu, “Sözde tüm dünyaya kendilerine özgü demokratik hak ve özgürlük kisvesi altında dizayn etmeye çalışan çağın vebası emperyalist düşünce ve yapılanmalardır. Tam da onların istediği sistem ve rejim anlayışı ile vuku bulan tam demokratik sistemle yapılan seçimle göreve gelen Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin tüm batı toplumlarının ve emperyalist güçlerin sözde karşıt olduğu ihtilal ve darbeci bir gücün General Sisi yönetiminde tüm demokratik sistemi askıya alarak yönetime el koymasını dilleriyle sessiz, kalpleriyle alkışlayarak hangi demokrasi algısını taşıdıklarını tüm dünyaya göstermiş oldular” dedi.
Dünyanın medeniyet ve kültür merkezlerinden olan Mısır’ın, son yüzyıllarda emperyalizmin asimile etme ve tüm medeniyet ve kültürü yok etme deney alanı olduğunu belirterek, “Maalesef ki tüm bu ihanet ve kanlı rejimleri de Mısır halkının bağrından gelen silahlı kuvvetler eliyle birçok kez hayata geçirdi. Sözde Mısır mahkemeleri ve yönetiminin verdiği demokratik sistemle seçilmiş Mısır halkının yüzde elli iki oyunu almış Muhammed Mursi ve arkadaşlarının yaşadığı bu hazin ve dramatik zulmü tüm dünya ibret ve nefretle izlemektedir, uygulayıcı ve ağababaları hariç” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!