İtfaiyenin yaş ortalaması 48’den 40’a indi

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyenin yaş ortalaması 48’den 40’a indi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2022 15:49

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) İtfaiye Daire Başkanlığı, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasını kapsayan İtfaiye Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi İskitler Merkez İstasyonu’nda düzenlenen programda tulumbacıların yangına müdahalesi canlandırıldı, arama kurtarma timlerinin tatbikatı ile yangın kulesinden iniş gösterisi gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Bilkent Gaziler Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaret edildi, tedavileri devam eden gazilerle bir araya gelindi. Ankara İtfaiyesi’nde görev yapan personel, Türk Kızılayı’na da kan bağışında bulundu. İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yeni araçları ile kent turu yapılarak, Ankaralılar selamlandı. Merkez istasyondaki programa katılan ABB Genel Sekreter Yardımcısı Baki Kerimoğlu, “İtfaiye hizmeti büyük riskleri de içinde taşıyor. Yangında, depremde, selde bu görevleri yürütürken bazı arkadaşlarımız hayatlarını kaybedebiliyor, sakat kalabiliyor. Dolayısıyla itfaiyecilerin de askerler gibi, polisler gibi başlarına bir iş geldiğinde hayatlarını kaybettiklerinde şehit sayılmaları, yaralandıklarında gazi sayılmaları konusunu da yeterli yasal düzenlemelerin bir şekilde yapılması gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

ARAÇ SAYISI 154’DEN 231’E ÇIKTI

İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu ise şu bilgileri verdi: “Ankara İtfaiyesi, bugün Ankara halkına her türlü olaylara 25 ilçemizde 46 itfaiye istasyonu ile 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Göreve geldiğimiz 2019 yılı itibari ile eksikliklerini tespit ettiğimiz ve stratejik planlarımıza dâhil ettiğimiz personel sayımızı 704’ten bin 191’e yükseltip, yaş ortalamamızı 48’den 40’a indirdik. Araç sayımızı 154’den 231’e çıkartarak ihtiyacımıza uygun özellikli araç alımlarımız devam etmektedir. İhalesi biten araçlarımız partiler hâlinde teslim alınarak istasyonlarımız güçlendirilecektir. Haymana, Nallıhan, Etimesgut, Akyurt ve Bağlum İstasyonlarımızın inşasını tamamladık. Kırsal gönüllü itfaiyecilik programımız kapsamında köylerimize 417 adet 3 tonluk yangın söndürme tankeri dağıtarak 800 vatandaşımıza yangına ilk müdahale eğitimi verdik.”

BAKMADAN GEÇME!