İstifa söylentisi ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

İstifa söylentisi ortalığı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 00:00

Geçtiğimiz yıl CHP’den ayrılarak bağımsız olarak görevini sürdüren Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban'ın dün görevinden istifa ettiği söylentisi ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban'ın başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiği söylentileri Yenimahalle'yi ayağa kaldırdı. Balaban’ı destekleyen partililer Yenimahalle Belediyesi önünde toplanarak CHP Genel Merkezi’ne daha sonra CHP Ankara İl Başkanlığı’na giderek İl Başkanı Zeki Alçın ile görüştü. Balaban destekçileri önce Parti Örgütünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile bir araya geldi. Yaklaşık iki yüz kişilik grup parti genel merkezinde Keskin’le bir toplantı yaptı. Kendisinin de telefonla Balaban’a ulaşmaya çalıştığını vurgulayan Keskin, destekçilerin önce Balaban’la görüşmesi gerektiğini söyledi.

BAŞVURU YERİNİZ ORASI

İstifa kararı öğrenmesinin ardından Balaban’ı telefonla aradığını kaydeden Keskin, “Sabah görüşmeye çalıştım ama toplantıdaymış ulaşamadım. Bence siz önce Şenol Bey’le görüşün, başvuru yeriniz ora olması gerekiyor. Çünkü burada karar sahibi olan Şenol Bey’dir. Ben yine Fethi Yaşar ile görüşeyim siz de görüşün” dedi.

Haberin Devamı

KÜFÜR ETTİLER İDDİASI

CHP Yenimahalle İlçe Başkan Yardımcısı İrfan Gürler kalabalık grup adına söz alarak şunları söyledi:
“CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan kapalı kapılar ardında Şenol Başkana küfürler ederken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise sahip çıkmadı. İl ve ilçe başkanı bu partinin Ankara’yı kazanma iradesi ve Yenimahalle’de belediyenin çalışmaları sokağa aktaracak kapasitesi yoktur. Kendi kişisel çıkarları, politikaları için Yenimahalle ve Ankara üzerinden siyaset yapıyorlar. Şenol Başkanı yıpratma politikası uyguladılar. Bu istifa Balaban’ın tepki istifasıdır.”

ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEK İSTERİM

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Balaban’ın istifasıyla ilgili olarak kendisine sözlü ve yazılı bir bilgi gelmediğini belirtti. Balaban’ı 30 yıldır tanıdığını kaydeden Başkan Yaşar, “Ben bilemiyorum, belki bir şeye kızmıştır veya kırılmıştır. Şenol Balaban’ın çalışmalarından memnunum ve çalışmaya devam etmek isterim” dedi.

MÜDÜRLERLE SON TOPLANTI

Dün sabah saat 10.00’da belediye birim müdürleriyle bir toplantı yapan Balaban ise dört yılın değerlendirmesini yaptı. Yapılan çalışmalar hakkında konuşma yapan Balaban toplantının sonunda “Ben başkan yardımcılığı görevinden bugünden itibaren ayrılıyorum. Meclis üyeliği görevimi sürdüreceğim” diyerek istifa ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

AYNI KADROYLA GİDECEĞİZ

CHP İl Başkanı Zeki Alçın ile görüşen partililer daha sonra CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı’na giderek ilçe başkanı Ali Buçan’la görüşmek istedi. Buçan’ın ilçe başkanlığında olmaması üzerine Yenimahalle Belediyesi’nin önüne giden kalabalık ‘Fethi-Şenol el ele Yenimahalle seçime’ sloganları attı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, grubun yanına giderek, “Biz yerel seçimlere aynı kadroyla gideceğiz ve Yenimahalle için başarılı hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. Kalabalık daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!