İstekleri sadece ilgi

Güncelleme Tarihi:

İstekleri sadece ilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 00:00

İlgi Otizm Derneği ve Otizm Platformu, otizmli çocukların eğitimlerine katkı sağlamak için bir gece düzenledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı gecede, Alpay sahne aldı.

Haberin Devamı

İlgi Otizm Derneği ve Otizm Platformu, ‘Otizm Farkındalık Ayı’ olarak kabul edilen Nisan ayındaki etkinliklerine düzenlenen yardım balosu ile başladı. Sheraton Otel’deki baloya Dernek Başkanı Necla Arslankurt, ev sahipliği yaptı. Baloya katılanlar arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan ve gelini Kübra Çağlayan ile çok sayıda davetli ve yardımsever katıldı. Gecede konuşan Bakan Şahin, otizmin ihtisas isteyen bir alan olduğunu ifade etti. Her alanda çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “Çok özel ilgi isteyen bir alanla karşı karşıyayız. Herkesin yaşam haklarından eşit şekilde istifade etmelerini çok önemsedik. Önümüzde çok uzun bir yolculuk var. Uzun ve meşakkatli bir yolculuk annelerin yüreklerinde hissettiği yangını bizde yüreğimizde hissediyoruz.”

Haberin Devamı

OİTZM EYLEM PLANI

21 sivil toplum kuruluşunun birleşmesi ile oluşan bir dernek olduklarını söyleyen İlgi Otizm Derneği Başkanı Nejla Aslankurt ise şunları söyledi: “Bizim üzüntümüz yapılması gerekenlerin yapılmamasından kaynaklanan mağduriyetler. Platform olarak otizm eylem planı oluşturuyoruz. Türkiye artık güçlü bir ülke ve otizmli bireyler de yaşam haklarını layıkıyla kullanabilmeli.”

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Alpay, şarkılarıyla dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Konuklardan bazıları ise Alpay’ın şarkılarına danslarıyla eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!