İşte örnek davranış

Güncelleme Tarihi:

İşte örnek davranış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2021 01:43

Polatlı’da yaşayan yüzde 60 bedensel engelli temizlik işçisi İbrahim Yıldırım (33) yolda bulduğu, içinde bin TL bulunan cüzdanı polise teslim etti.

Haberin Devamı

Bir fabrikada temizlik görevlisi olarak çalışan Yıldırım, Turan Caddesi'nde kadın cüzdanı buldu. Asgari ücretle çalışan ve zihinsel engelli ağabeyine bakan, doğuştan yüzde 60 fiziksel engelli Yıldırım, içinde para bulunan cüzdanı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti. Yapılan araştırmada cüzdanın üniversite öğrencisi G.Ö.'ye ait olduğu belirlendi. İçinde bin TL bulunan cüzdan, G.Ö.'ye teslim edildi. G.Ö., İbrahim Yıldırım'a teşekkür etti.

İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM

Cüzdanı bulunca yarıya kadar açtığını ancak parayı görünce hemen kapattığını söyleyen Yıldırım, “Cüzdanda çokça para gördüm ve korktum. Paralar kaybolur, üzerime kalır diye hemen kapattım ve emniyete götürdüm. Cüzdanın sahibi bir üniversite öğrencisiymiş. Emniyette bir araya geldik ve bana çok teşekkür etti. İki yıldır bu fabrikada temizlik görevlisi olarak çalışıyorum. Kazandığım paranın yarısını köyde yaşayan anneme gönderiyorum. Çalışmak zorunda olduğum için ilçe merkezinde ev tuttum ve zihinsel engelli kardeşime bakıyorum. Cüzdanı bulur bulmaz hemen teslim etmeyi düşündüm. İnsanlık görevimi yerine getirdim. Vicdanım çok rahat" dedi. 

BAKMADAN GEÇME!