İstasyon’da kamulaştırmaya yeni formül

Güncelleme Tarihi:

İstasyon’da kamulaştırmaya yeni formül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 15:56

Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut İstasyon Caddesi’nin genişletilmesi kapsamında uzayan kamulaştırma işlemleri için hak sahiplerinin isteğine göre hareket edecek. Konutlarına yakın alanda yeni daire talep eden 68 hak sahibi için aynı bölgede bir taşınmaz satın alınacak.

Haberin Devamı

Etimesgut İstasyon Caddesi’ne alternatif yol projesinde yeni güzergâh üzerinde kalan yapıların sahipleriyle anlaşma sağlanamadığı için kamulaştırma işlemleri uzadı. İşlemleri hızlandırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, çözüm için farklı bir yol izleyecek. Önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen Başkanlık Yazısı’nda caddedeki yeni düzenleme için 69 kişiyle uzlaşma görüşmelerinin yapıldığı bunlardan sadece bir kişiyle bedel karşılığında uzlaşma sağlandığı belirtildi. Diğer daireler için bedel tespit ve tescil davası açıldığı, hukuki sürecin de devam ettiği kaydedildi.

TAŞINMAZ SATIN ALINACAK

Uzlaşma sağlanamayan 68 hak sahibinin kendi konutlarına yakın alanda yeni daire talep etmeleri üzerine aynı bölgede konut sahiplerinin talebini karşılayacak bir taşınmazın belediyece satın alınmasının uygun görüldüğü ifade edildi. Encümene yetki verecek olan ve Meclis’e gönderilen Başkanlık Yazısı, CHP ve MHP gruplarının isteği üzerine ertelendi. Konu, bugün sona erecek olan Meclis’te görüşülerek karara bağlanacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gölbaşı’ndaki bazı arsaların da satışı Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi. Karara CHP ve MHP grupları ‘ret’ oyu kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!