İstasyon yenilendi

Güncelleme Tarihi:

İstasyon yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2023 13:18

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), İstasyon Caddesi’ndeki üstyapı ve altyapı çalışmalarını tamamladı. Etimesgut ve Sincan ilçelerinin trafik sıkıntısını çözmesi beklenen proje, 528 milyon 699 bin TL’ye mal oldu.

Haberin Devamı

Trafik yoğunluğunun yanı sıra altyapı sorunlarının da yaşandığı Etimesgut İstasyon Caddesi’nde 4 Ağustos 2022’de başlayan ve sel baskınlarının önüne geçecek çalışmalar tamamlandı. ASKİ Genel Müdürlüğü 3 ayrı noktada büyük deşarj yağmur suyu hattı imalat çalışması kapsamında yaklaşık 6 kilometre atık su ve 4 kilometre de yağmur suyu hattı döşedi. ASKİ ekipleri, 19 noktada cadde ve sokak kesişimine sel kapanı adı verilen büyük ızgaraları da yerleştirerek, 58 noktada ise küçük ızgaraların montajını yaptı. Altyapı sorunu 162 milyon 994 bin 922 TL maliyetle tamamlandı.

İstasyon yenilendi

KALDIRIMLAR YENİLENDİ

İstasyon Caddesi’nde gerçekleştirilen kaldırım ve asfalt çalışmaları ile cadde daha konforlu hâle getirildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin gece ve gündüz yoğun mesai harcadığı asfalt ve yol çizgi çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar esnasında zarar gören ve mevcut sorunların bulunduğu kaldırımlar ise Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından onarıldı.
Fen İşleri Daire Başkanlığı toplam 239 milyon 705 bin 12 TL maliyetle asfalt, inşaat ve kaldırım çalışmalarını tamamladı.

Haberin Devamı

İstasyon yenilendi

GEÇİŞ KÖPRÜLERİ VE ALT GEÇİT YAPILDI

Etimesgut ve Sincan ilçelerinin trafik sorunu köprülü, katlı kavşak çalışmaları ve yeni yollarla çözüldü. Büyükşehir Belediyesi toplam uzunluğu 9 kilometre olan ve 4 demiryolu geçiş köprüsü ile 1 alt geçitten oluşan İstasyon Caddesi Alternatif Bulvar Projesi’ni 126 milyon TL’ye tamamladı. Alternatif Bulvar Projesi, ASKİ’nin altyapı çalışmaları ve Fen İşleri Daire Başkanlığının asfalt ve yol boyama çalışmalarıyla birlikte İstasyon Caddesi’nde yapılan imalatların toplam maliyeti 528 milyon 699 bin 934 TL oldu.

İstasyon yenilendi

Haberin Devamı

KAZALAR EN AZA İNDİ

Vatandaşlar yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
*Yavuz Çelik: İstasyon Caddesi’nin yolları bozuktu, altyapı sorunları vardı. Şimdi bunların hiçbiri kalmadı.
*Barış Kıran: 1984 yılından bu yana İstasyon Caddesi’nde esnaflık yapıyorum. Bu yol çileydi, yıllardır bu sorunu yaşıyorduk.
*Can Kıran: İstasyon Caddesi’nde çalışmalar tamamlanıp trafiğe açıldıktan sonra bölgede trafik kazaları en aza indi.
*Alperen Oktay: Artık insanlar iş yerlerine ve evlerine daha çabuk ve kolay ulaşabiliyor.
*Murat Yıldırım: 15 senedir Etimesgut’ta yaşıyorum. Buranın durumu çok vahimdi. Yapılan bu hizmet bizim için bulunmaz bir nimet.
*Orhan Öztürk: İstasyon Caddesi çok güzel oldu. Mazgalların yenilenmesi de çok güzel oldu.

BAKMADAN GEÇME!