İstasyon Caddesi’ne 3 şeritli proje

Güncelleme Tarihi:

İstasyon Caddesi’ne 3 şeritli proje
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 23:44

ABB, İstasyon Caddesi’nde trafik çilesini sonlandırmak amacıyla hazırlanan yeni bir projeyi toplantı düzenleyerek bölge esnafına ve çevre sakinlerine anlattı. Yeni proje ile tek yön şeklindeki caddenin şehir merkezi istikametindeki şerit sayısının 2’den 3’e çıkması planlanıyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentte trafik sorunu yaşanan noktalardan biri olan Etimesgut İstasyon Caddesi için hazırlanan yeni bir projeyi “Etimesgut İstasyon Caddesi Yenileme Projesi İstişare Toplantısı” düzenleyerek bölge esnafı ile çevre sakinlerine anlattı. Toplantıya katılan bölge esnafı yeni projenin işlerini nasıl etkileyeceğine yönelik görüş ve önerilerini tek tek dile getirirken, tek yön şeklindeki caddenin şehir merkezi istikametindeki şerit sayısını 2’den 3’e çıkması planlandığı duyuruldu. Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ANKESOB) de temsilcilerinin katıldığı toplantıda, proje sunumunu yaparak esnafın sorularını da yanıtlayan ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Proje Şube Müdürü Seçkin Aşıcı, “Etimesgut İstasyon Caddesi uzun soluklu bir projedir. Bu cadde için bir çalışma yaptık ve sizin fikirlerinizi, sorularınızı almaya geldik” dedi.

Haberin Devamı

BUNUN FAYDALARINI GÖRDÜK

Bölgedeki esnafın fikirlerinin alınmasının önemine vurgu yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Genel Sekreteri Gökhan Özdemir ise şöyle konuştu: “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Etimesgut İstasyon Caddesi ile ilgili yeni bir projesi var. Daha önce de buna benzer Ulus’ta Anafartalar Çarşısı ve Posta Caddesi ile ilgili yaptık. ATO ve ANKESOB ile bağlantıya geçerek, buradaki üyelerimizin en az şekilde etkileneceği ve onların da fikirlerini alarak bu projeleri geliştirmişlerdi. Şimdi de İstasyon Caddesi ile ilgili bu projeyi hayata geçirmeden önce sizlerle bir araya gelip, sizlerin de fikirlerini alarak bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyorlar. Biz bunun hem Anafartalar hem de Posta Caddesi’nde faydalarını gördük.”

İstasyon Caddesi’ne 3 şeritli proje

Etimesgut İstasyon Caddesi için hazırlanan proje "Etimesgut İstasyon Caddesi Yenileme Projesi İstişare Toplantısı" ile esnafa ve çevre sakinlerine anlatıldı.

İstasyon Caddesi’ne 3 şeritli proje


MUHTARLAR EĞİTİMDE

Öte yandan ABB, doğal afetlere karşı vatandaşları bilinçlendirerek farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonu’nda, başkentli muhtarlara yönelik afet farkındalık ve ilk yardım eğitimi verildi. Eğitime yoğun katılım gösteren başkentli muhtarlar da acil durumlarda yaşanan zorluklarla mücadele etmeyi öğrenmek istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!