İstanbul’un atlarına Altındağ talip oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un atlarına Altındağ talip oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 00:34

İstanbul’da Adaların Atları Platformu, İstanbul’da fayton uygulamasının sona ermesinin ardından atların bir bölümünün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Büyükada’daki İSPARK ahırlarından dışarıya çıkarılmadığı ve bu nedenle öldüğü gerekçesiyle geçen günlerde eylem yaptı.

Haberin Devamı

Ahırın önünde pankart açan grup, atların serbestçe dolaşamadığı için öldüğünü ileri sürerek, İBB’den atların ahırlardan dışarı çıkarılmasını talep etti. İstanbul’daki atların 5 tanesine, daha önce de İzmir’de faytonculuktan çekilen 6 ata sahip çıkarak Altınköy Açık Hava Müzesi’ne getiren Altındağ Belediyesi talip oldu. İBB ile iletişime geçeceklerini belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı şunları söyledi:

İstanbul’un atlarına Altındağ talip oldu


İBB İLE İLETİŞİME GEÇECEĞİZ

“Fayton ulaşımından çektirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İSPARK’ta tutulan atlardan 5 tanesini Altındağ Belediyesi olarak sahiplenebiliriz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda iletişime geçeceğiz. Gönül ister ki daha fazla ata burada ev sahipliği yapalım ancak imkânlara göre hareket ediyoruz. Bizim gibi hem fiziksel olarak yer imkânı bulunan hem de bakmaya müsait belediyeler bu atlara sahip çıkarlarsa onlar için daha iyi olacaktır. Biliyorsunuz İzmir’de yıllarca fayton çektirildikten sonra özgürlüklerine kavuşan 6 atı Altınköy Açık Hava Müzesi’ne getirmiştik. Onlar Altındağ’da çok mutlular. Eğer İstanbul için de talebimiz uygun görülürse bu atlar da özgürlüğün tadını Altındağ’da çıkarsın istiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!