İşsizlikle mücadelede en etkin araç KOBİ’ler

Güncelleme Tarihi:

İşsizlikle mücadelede en etkin araç KOBİ’ler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2010 00:00

Genç Girişim ve Yönetişim Birliği Başkanı Metin Özbek, “KOBİ’ler, yarattığı iş potansiyeli ile çağın sorunu işsizlikle mücadelede en etkin araç” dedi.

Haberin Devamı

SANAYİ Bakanlığı’nın girişimciyi teşvik yönündeki çalışmalarını çok olumlu bulduklarını belirten Genç Girişim ve Yönetişim Birliği Başkanı Metin Özbek, “İş yeri açma ve şirket kuruluşunun gereksiz prosedürlerden kurtulması iyi bir gelişme ancak ortaya çıkabilecek atıl şirket enflasyonu da göz önüne alınmalı” dedi.
Şirket kurmak çok zor
Devletin iş kurmada sağlayacağı kolaylığın girişimciye cesaret vereceğini belirten Özbek, şunları söyledi: “Gelişmeler olumlu ancak mevcut ortamda her gün pek çok genç şirket iş dünyasına katılıyor. Türkiye’de iş dünyası, şirket kurmanın çok zor olmadığı bir arena. Önemli olan ayakları yere basan bütçe ve kredilenme programlarının reel sektöre uyarlanmış olduğu atılımlar yapılması. Aksi halde önünü görmeyen, bilinçsiz atılımlar, hem sermaye sahibini hem de devleti ağır bir yükün altına sokar.
KOBİ’ler krize karşı
Yapısal reformlar bu şekilde devam ederse, iyileştirmeye yönelik uygulamalar ve devlet güvencesi ürkek sermaye sahibini iş dünyasına çekecektir. Teşvik kredilerinin arttırılmasını ve geri ödeme düzenlemelerinin sektör gerçeklerine göre ayarlanmasını bekliyoruz. Vergi ve borçlarda uzun vadede taksitlendirmeleri öngören mali af, konuda atılmış önemli bir adım.
Ülkenin lokomotifi
Türkiye’nin krize karşı verdiği başarılı mücadelede KOBİ’lerin payı inkar edilemez. Devlet politikaları ile desteklenen küçük, orta ölçekli işletmeler her ortamda ülkenin lokomotifi olurlar. Tüm otoriteler KOBİ’lerin sağladığı yeni iş alanları, yaratılan istihdamla toplumun her kesiminin karlı çıktığını kabul ediyor. Yarattığı iş potansiyeli ile çağın sorunu işsizlikle mücadelede en etkin yol olan KOBİ’ler, kendini büyüttüğü kadar devletin ekonomisini ve insanını da büyütür.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!