İşsizliğe çözüm teknik eğitim

Güncelleme Tarihi:

İşsizliğe çözüm teknik eğitim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 14:07

ASO Teknik Koleji’ni ziyaret eden ANKESOB heyeti, Türkiye’de yaşanan işsizlik sorununun teknik eğitimle aşılacağını belirterek, sanayicinin eğitimden beklentisinin teknik eğitim okullarının sayısını artırmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan vekilleri, Hüseyin Ar ve Hasan Çavuşculu beraberindekilerle birlikte Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji’ni ziyaret etti. Okul ile ilgili ANKESOB heyetine bilgi veren ASO Teknik Koleji Okul Müdürü Mustafa Daşcı parasız eğitim verdiklerine dikkat çekerek, “Okulumuz, eğitim ve öğretime en iyi şekilde hizmet verebilecek ekipmanlara ve laboratuarlara sahip, Türkiye’nin en iyi meslek okuludur. Okul-sanayi işbirliğinin en güzel örneğinin sergilendiği okulumuz paralı değildir. Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Motorlu Araçlar Teknolojileri, Makine Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojileri bölümlerinde toplamda 410 öğrencimiz eğitim-öğretim almaktadır. Çok bölüm açmakla çok iyi okul olunmuyor. Bölümlerimiz az fakat okulumuzda ihtisaslaşma var, bölümlerde projelere dayalı bir üretme derinliğinde eğitim-öğretim var” dedi.

BU OKULLARLA AŞABİLİRİZ

Haberin Devamı

Gençlerin nitelikli olarak yetişmesine vurgu yapan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar ise şöyle konuştu: “Okul-sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini yerinde gördüğümüz ASO Teknik Koleji’nde gerçekten sanayimizin beklentilerine uygun eğitim almış öğrencilerimizin aynı zamanda üniversite eğitimlerinin de ardından Türk sanayisine çok büyük hizmetler gerçekleştireceklerine inanıyorum. İşsizliği ve sanayicinin eğitimden beklentisini bu tür okulları çoğaltarak aşabiliriz. Sanayide ihtiyaç duyduğumuz teknoloji dönüşümünü böylesine özelliklere sahip okullardan mezun olacak nitelikli gençlerimizle gerçekleştireceğimize inanıyorum.” Konuşmaların ardından ASO Teknik Koleji Okul Müdürü Mustafa Daşcı, ANKESOB heyetine okulu gezdirdi. Okulun tüm teknolojik altyapısını ve donanımlarını; öğrencilerin sınıflarını, bölüm laboratuarlarını, okulun konferans ve yemekhanesini gezen heyet, böylesine önemli bir okulu eğitim sistemine kazandırmalarından dolayı ASO yönetimine teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!