İşitme engelli öğrencilere şeffaf maske

Güncelleme Tarihi:

İşitme engelli öğrencilere şeffaf maske
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2020 02:03

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nce koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında işitme engelliler için üretilen ağız kısmı şeffaf maskeler, Altındağ’daki İlkemiz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi.

Haberin Devamı

Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü gönüllü öğretim elemanlarınca başlatılan maske ve siperlik üretiminde, işitme engellilerin rahat iletişim kurabilmelerini sağlayacak, ağız kısmı şeffaf maskeler de hazırlandı. Maskelerden 100’ü, Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı tarafından Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ayşe Kara’ya teslim edildi.
Ayrancı, “Dezavantajlı gruplara destek vermek lazım. Başka üniversiteler, belediyeler, kurumlar da bu gruplar için çeşitli maskeler üretebilirler” diye konuştu. Kara da, karantina sürecinin ardından kuruma geldiklerinde maskenin çocuklarla aralarında bir engel olduğunu fark ettiklerini dile getirdi. Çocukların eğitimlerinin aksamaması için maske arayışına girdiklerini ve Rektör Ayrancı’ya ulaştıklarını anlatan Kara, “Çocuklarımızla daha sağlıklı, aramızda engel olmadan çalışmalar yapabilmeyi diliyoruz” dedi.

İşitme engelli öğrencilere şeffaf maske


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!