İşçilere destek geldi

Güncelleme Tarihi:

İşçilere destek geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 00:00

Ankara Şubeler Platformu, 10 gündür grevde olan TEGA Mühendislik işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Ankara’daki sendika şubeleri tarafından oluşturulan platform üyeleri, Sincan Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren ve 7 Şubat’ta greve çıkan Birleşik Metal-İş üyelerini ziyaret etti.

BAŞKAN KONUŞTU

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül yaptığı konuşmada, işlerindeki örgütlenme çalışmalarının bir yıl öncesine dayandığını, toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde işverenin teklifini geri çekerek anlaşmak istemediğini ortaya koyduğunu söyledi. Gülengül, işverenin daha sonra da 55 işçinin işine son verdiğini belirtti.

İşverenin sonraki günlerde 70 kişiyi iş yerine getirerek grevi kırmak istediğini öne süren Gülengül, işten atılan işçiler geri alınmadan herhangi bir anlaşmanın söz konusu olamayacağını kaydetti.

Ankara Şubeler Platformu dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen de 2008 yılının işçiler açısından ya kazanılmış hakların kaybedileceği ya da işçi sınıfının yeniden ayağa kalkıp yeni haklar elde edeceği bir yıl olacağını söyledi.

OSB’DE İLK GREV

Sincan Organize Sanayi Bölgesinde ilk kez bir grev yaşandığını anlatan Özgen, organize sanayi bölgeleri ve serbest bölgelerde örgütlenmenin çok zor olduğunu, buralarda işçilerden önce işverenlerin örgütlendiğini ifade etti. Özgen, "Buradaki mücadele, grev kazanılırsa bütün emekçiler kazanacak, kaybedilirse Sincan Organize Sanayi Bölgesinde örgütlenmek çok daha zor hale gelecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!