İşçi filmleri üç ilde seyirciyle buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

İşçi filmleri üç ilde seyirciyle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 00:00

6. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin açılışı yapıldı. Törenin sunuculuğunu yapan oyuncu Şebnem Gürsoy, “İnsanlar iktidarlar tarafından asimilasyona tabi tutuluyor, yerlerinden göç etmeye mecbur bırakılıyor ve ucuz emekçi olarak çalıştırılıyor” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL, İzmir ve Ankara’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan 6. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Başkent açılışı yapıldı.
Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen açılış töreninin sunuculuğunu oyuncular Saygın Soysal ve Şebnem Gürsoy üstlendi. Gürsoy, insanların iktidarlar tarafından ekonomik, kültürel ve sosyo-ekonomik bir asimilasyona tabi tutulduğunu, yerlerinden göç etmeye mecbur bırakıldığını ve ucuz emekçi olarak çalıştırıldığını söyledi. Soysal ise, Türkiye’nin dört bir yanında insanların doğa ve kültür düşmanı politikalara karşı ayaklandığını belirtti. Masala adlı grubun şarkılarıyla renklendirdiği gecede festivali düzenleme komitesi adına konuşan Halk Evleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, “Festival aynı anda üçilde başlıyor. Sanırım bunun başka bir örneği yok. Köylere varana kadar festival bütün bir yıl boyunca dolaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Sanat herkese ulaşacak

Festivalde çalışan gönüllü öğrenciler adına konuşan Yeşim Polat ise, kollektif bir çalışmanın ürünü olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde, metalaşan ve sansürlenen sanatın herkese ulaşması için çaba gösterdiklerini anlattı. Polat, filmlerin şehir merkezleri ve yoksul mahallelerde gösterileceğine, sendikalar aracılığıyla işçilere ulaşacağına işaret etti.
Hapis cezasıyla yargılanan gazeteci İrfan Aktan’a plaket verilen gecenin sonunda, yönetmenliğini Fatin Kanat ve Necmettin Salaz’ın yaptığı Halepçe, Sonsuz Umut adlı belgeselin gösterimine geçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!