İş yaşamı için ön hazırlık yaptılar

Güncelleme Tarihi:

İş yaşamı için ön hazırlık yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 00:00

17 yıldır zengin içerikli etkinlikleriyle üniversite öğrencilerini iş dünyasının farklı sektörleriyle tanıştıran ve öğrencileri bu sektörlerin önde gelen isimleriyle bir araya getiren ODTÜ İşletme Topluluğu, geçtiğimiz hafta ’Bireysel Gelişim Programı’ adı altında bir etkinlik düzenledi.

ODTÜ lisans ve yükseklisans öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği Bireysel Gelişim Programı’nda öğrenciler kişisel özelliklerini keşfetme ve geliştirme fırsatını bulurken aynı zamanda iş yaşamına bir ön hazırlık sürecinden geçti.

17 yıldır zengin içerikli etkinlikleriyle üniversite öğrencilerini iş dünyasının farklı sektörleriyle tanıştıran ve öğrencileri bu sektörlerin önde gelen isimleriyle bir araya getiren ODTÜ İşletme Topluluğu, geçtiğimiz hafta ’Bireysel Gelişim Programı’ adı altında bir etkinlik düzenledi.

Öğrencilerden yoğun ilgi gören etkinlik Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bilgehan Öğel’in açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Nurol Holding Planlama Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Meral Ceylan, kişisel farkındalık ve hedefe odaklanmak üzerine ODTÜlülerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Kendilerini tanıdılar

24 Mart’ta öğrenciler eğitimlere Profesyonel Kariyer Koçu Özlem Sarıoğlu’nun Kendini Tanıma Eğitimi ile başladılar. Özlem Sarıoğlu ile öğrenciler kendilerini tanımanın önemini kavradılar ve eğitim süresince oluşturdukları takım arkadaşlarıyla birlikte kendi kişisel özelliklerini ve dışarıdan uyandırdıkları izlenimleri keşfettiler. Günün ikinci eğitim seansında ise İmaj ve İletişim Koçu Rana Özşeker’in Kişisel Marka Olmak konulu eğitimi gerçekleşti. Burada öğrenciler kendi itibarlarını oluşturmayı ve bunu doğru bir iletişimle nasıl sağlamlaştırabileceklerini gördüler. Kişisel markalaşmanın gerçekleşme süreci hakkında bilgi sahibi oldular.

Teorik bilgiden pratiğe

Bireysel Gelişim Prgoramı’nın son gününde ise Lider İnsan Kaynakları Yönetim Akademisi, Yönetim Kurulu Başkanı Günsu Başer iki farklı eğitim gerçekleştirdi. Öğlen seansında Mülakat Teknikleri Eğitimi ile öğrenciler, iş yaşamının ilk adımı olan mülakatlarla ilgili kapsamplı bir eğitim aldı. Ayrıca öğrenciler birebir mülakat örnekleriyle de teorik bilgiyi pratiğe dökme fırsatını buldular. Öğleden sonra seansında Günsu Başer’in Zaman Yönetimi Eğitimi ile ODTÜlüler, yaşamı yönetmek için zamanı yönetmek konusunu incelediler.

Günlük yaşamda ve iş yaşamında zamanı verimli kullanmanın yollarını da kapsayan eğitim çok faydalı geçti ve eğitimlerden oldukça memnun ayrılan öğrenciler Bireysel Gelişim Programı’nın ilk aşaması tamamlamış oldu.

Nasihat yerine iç ses

Bireysel Gelişim Programı’nın ikinci aşamasında üç hafta boyunca Profesyonel Kariyer Koçu Özlem Sarıoğlu 6-8 kişilik özel gruplara seanslar halinde, nasihat yerine kendi iç seslerini dinleyecekleri ve meslek seçimi konusundaki sorularına yanıt bulabilecekleri bireysel Kariyer Koçluğu verecek. Kendini Tanıma Eğitimi ile başlayan Kariyer Koçluğu öğrencilerin kariyer yollarını kendilerinin seçmesini sağlayacak.

"Yıldız Sektörler" , "Finans Kongresi" , "Leaders@METU" ve "Just Marketing" gibi pek çok başarılı projesine "Bireysel Gelişim Programı"nı katmanın mutluluğunu yaşayan ODTÜ İşletme Topluluğu bu etkinlik ile Türkiye çapındaki en büyük ve en profesyonel üniversite kulüplerinden biri olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Topluluğun diğer aktiviteleri ie ilgili ayrıntılı bilgiye www.isletmetoplulugu.net web adresinden ulaşılabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!