iş dünyasından EXPO desteği

Güncelleme Tarihi:

iş dünyasından EXPO desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 00:00

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in EXPO 2020 adaylığı için başlattığı atağa, iş çevrelerinden büyük destek geldi. İş dünyası yetkilileri, “Expo Ankara’ya hayat verir” diyor.

DÜNYA fuarı olarak bilinen EXPO ile ilgili taban çalışmalarını başlattıklarını bildiren Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e ASO, ATO, ANGİAD ve Skal İnternational başkanları destek verdi. EXPO 2020’yi Ankara’ya getirebilmek için çalışmalarını sürdüren Vali Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a görüşme talebinde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Yüksel’i kabul edip projelerini dinlemesi bekleniyor.

İzmir körfeze sıkışmış

Vali Yüksel’e EXPO 2020 süreci boyunca destek olacaklarını söyleyerek adaylık sürecinin bile Başkent’e çok büyük katkı sağlayacağını belirten ASO Başkanı Nurettin Özdebir proje ile ilgili şöyle konuştu: “EXPO turizm ve tanıtım fuarı olmasına rağmen Ankara’nın değerlerinin de ortaya çıkartılmasına fırsat verecektir. Ankara’da bilmediğimiz tarihi eserlerimiz, tarihi mekanlarımız, tarihi kültürümüz var. Bunların ortaya çıkartılması turizm potansiyeli açısından da ciddi bir fırsat olacaktır. Tabii ki şehir ne kadar zenginleşirse sanayi ve iş dünyası da o kadar gelişme imkanı bulur. EXPO Ankara’ya ayrı bir canlılık kazandıracaktır. Ankara mekan olarak müsait bir kent. İzmir daracık körfeze sıkışmış durumda olmasına rağmen Ankara’da böyle bir sıkıntımız yok. Bu açıdan avantajlıyız.”

Değer: EXPO biçilmiş kaftan sahip çıkmalıyız

EXPO için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını bildiren ANGİAD Başkanı Abdullah Değer, “Bizim ANGİAD olarak en büyük amacımız, başkent ekonomisinin bir an evvel istenilen seviyeye getirilmesi. EXPO, bunun için biçilmiş kaftan. EXPO Ankara’ya hayat verir” dedi. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörlerin temsilcileri bulunan Skal İnternational Başkanı Savaş Çolakoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Ankara uygun bir marka haline getirildiğinde keşfedilmeye EXPO 2020 ile çıkabilir. 6 aylık bir süreci kapsayan EXPO fuarı dünyadaki en büyük organizasyonlardan biri olarak kayıtlara geçiyor. İzmir’in 2015 için adaylığının olumsuz sonuçlanmasından çıkarılacak derslerle birlikte, Ankara adaylığa daha sistemli ve planlı bir şekilde hazırlanabilir. Ankaralı turizmciler EXPO’ya sahip çıkmalıdır.”

EXPO Ankara’ya yakışır

EXPO 2020 adaylığı için Vali Yüksel’e bir diğer destek ise ATO Başkanı Sinan Aygün’den geldi. Aygün Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Ankara Ticaret Odası olarak Ankara’nın EXPO 2020 adaylığını destekliyoruz. EXPO gibi büyük bir uluslararası organizasyon Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atılışının yüzüncü yıldönümünde Ankara’ya çok yakışacaktır. EXPO 2020’ye yönelik olarak yapılacak yatırımlar, Ankara’ya uluslararası bir kimlik kazandıracak, başkentimizi dünyanın marka şehirleri arasına sokacaktır. Eğer hükümet, Ankara’nın EXPO 2020’ye aday gösterilmesini kararlaştırırsa ATO olarak biz de Ankara’nın EXPO 2020 adaylığını tüm gücümüzle destekleme kararlılığındayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!