İş dünyasına ilk adım

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasına  ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 00:00

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent işbirliğiyle bu yıl yedincisi düzenlenen “Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması”nın birinci aşamasını geçen gruplara ödül verildi.

Haberin Devamı

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Savunma  Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Zübeyde Çağlayan,  ODTÜ Rektöre Prof. Dr. Ahmet Acar, Türk Telekom Ar-Ge Direktörü Enis Erkel, INTEL  Kurumsal İlişkiler Müdürü Melih Gezer, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın,  Elginkan Vakfı Müdürü İlhan Üttü ile çok sayıda davetli katıldı. Savunma Sanayii Müstaşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı  Zübeyde Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, müsteşarlık olarak 2005 yılından beri  yarışmaya desteklerinin devam ettiğini belirtti.

Örnek program

Yarışmaya katılımın artmasından memnuniyet duyduklarını vurgulayan  Çağlayan, müsteşarlığın son yıllarda benimsediği politikalarıyla yurt içi  geliştirme projelerine öncelik verdiğini ve şu anda özgün tasarımları yaptığını  anlattı.

Haberin Devamı

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Acar da uygulamanın bir çok kuruma örnek olduğunu ve benzer programların  başladığını belirterek, ayrıca yarışma süresince seçilen projelerin de başarılı,  gurur duyulacak firmalar çıktığını anlattı.

Diğer konuşmaların ardından yarışmaya katılan 194 proje arasından birinci  aşamayı geçen, genel kategoriden 10, savunma sanayi kategorisinden 6, bilişim ve  telekomünikasyon kategorisinden 10 finalist iş fikri sahibi 22 gruba bin liralık  ödülleri verildi. Bazı gruplar, iki kategoride ödül aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!