İş bulamayan eski hükümlü patron oldu

Güncelleme Tarihi:

İş bulamayan eski hükümlü patron oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2011 00:00

KOSGEB-İŞKUR Uygulamaları Girişimcilik Eğitim kursuna geçen yıl katılarak, aldığı hibe desteğiyle kendi işini kuran eski hükümlü, üçüncü şubesini açmaya hazırlanıyor.

KOSGEB-İŞKUR Uygulamaları Girişimcilik Eğitim kursuna geçen yıl katılarak, aldığı hibe desteğiyle kendi işini kuran eski hükümlü, üçüncü şubesini açmaya hazırlanıyor.

İŞKUR Ankara İl Müdürlüğü’nce geçen yıl Aralık ayında açılan girişimcilik kursuna katılarak aldığı krediyle kendi işini kuran 42 yaşındaki Barış Satılmış kısa bir süre cezaevinde yattığı için yaklaşık beş yıldır iş aradığını ancak bütün kapıların kendisine kapandığını söyledi.

KOSGEB ve İŞKUR sitelerini takip ettiğini anlatan Satılmış, 72 saat süren KOSGEB-İŞKUR Uygulamaları Girişimcilik Eğitim kursuna katılanların başarılı olması halinde iş kurmak için hibe desteği sağlanacağını öğrendiğini bildirdi.

İnternette araştırdım

İŞKUR Çankaya İlçe Müdürlüğü’ne başvurduğunu ifade eden Satılmış, 72 saat süren kursun ardından “buharlı oto temizlik” projesini KOSGEB’e sunduğunu ve projesinin kabul edildiğini kaydetti. Satılmış, “İnternette yaptığım araştırma sonucunda Türkiye’de az sayıda olan buharlı oto yıkama tesisi kurmaya karar verdim. Bu konuyla ilgili hazırladığım proje onaylandıktan sonra KOSGEB ile işi kuracağıma dair taahhütname imzaladım. Daha sonra ilk olarak iş yeri kurabilmek için 5 bin lira aldım ve bu parayla iş yerimi açtım. 10 bin lira makine teçhizat desteği için hibe aldım” dedi.

Çalmadık kapı bırakmadım

KOSGEB ve İŞKUR yetkilileri tarafından iş yeri kuruluş aşamasının adım adım incelendiğini ifade eden Satılmış, iş yerinin elektrik, su, ısınma, sabit telefon ve internet faturalarının KOSGEB tarafından ödendiğini söyledi.

Üç yıl boyunca hibe desteğinin parça parça süreceğini kaydeden Satılmış, “Yanımda çalışan iki kişinin maaş ve sigorta giderleri de KOSGEB tarafından karşılanıyor” dedi.

Uzun süre işletmecilik yaptığını anlatan Satılmış, “Yaklaşık beş yıl boyunca çevremde çalmadık kapı bırakmadım. Eski bir hükümlü olduğum için beş yıl boyunca iş bulamadım. Bu dönemde ailemin desteği ve gündelik işlerden kazandığım ufak miktardaki paralarla geçinmeye çalıştım. Çok sıkıntı çektim. beş yılın ardından kendi işimin patronu olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

İş bulamazken yanında eleman çalıştıran patron olmanın sevincini her oto yıkadığında hissettiğini anlatan Satılmış, “Bana bu fırsatı veren tüm kurumlara teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok zor bir beş yıl geçirdim. İşsiz olmak çok zor. Hem maddi hem de manevi olarak insanı yıpratıyor” dedi.

Haftanın her günü açık olduklarını bildiren Satılmış, aylık 10 bin lira civarında para kazandığını söyledi.

Sektörün patronu olmak istiyorum

KOSGEB desteğiyle bir ay önce Ankara’nın Polatlı ilçesinde ve İzmir’in Bornova ilçesinde iki şube açtığını ifade eden Satılmış, bir ay sonra da Bursa merkezde üçüncü şubesini açacağını bildirdi.

Satılmış, “Ankara’daki Hoşdere Caddesi’ndeki merkez iş yerimde iki kişi, Polatlı ilçesindeki şubede üç kişi, İzmir Bornova’daki şubede dört kişi çalışıyor” dedi.

Türkiye’de buharlı oto yıkama sektörünü yaygınlaştırarak, bu sektörün patronu olmayı amaçladığını anlatan Satılmış, “Şubelerini arttırdıktan sonra iş alanlarını da genişletmek istiyorum. Sadece araçları değil, halı, koltuk, ofis temizliği gibi işleri de buharla yapmak istiyorum” diye konuştu.

Satılmış, “Yanımda çalışan iki kişinin maaş ve sigorta giderleri de KOSGEB tarafından karşılanıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!