İş adamlarının tatili kısıtlı

Güncelleme Tarihi:

İş adamlarının tatili kısıtlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2011 00:00

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Emlak Sektör Kurul Başkanı Salim Taşçı, yaptıkları bir araştırmanın, iş adamlarının yüzde 60’ının 10-15 gün, yüzde 15’inin 20 gün tatil yapabildiklerini ortaya koyduğunu belirtti.

Taşçı, yaptıkları bir araştırmaya göre, yazlık ev almak isteyenlerin ilk tercihin Bodrum, ikinci tercihlerinin Çeşme, üçüncü tercihlerinin Marmaris olduğunu söyledi.

Tatilcilere sordukları “Yazlık ev mi, otel mi?” sorusuna yüzde 70 oranında yazlık ev yanıtı aldıklarını anlatan Taşçı, katılımcıların yüzde 20’sinin otel, yüzde beşinin de karavanı tercih ettiklerini belirtti.

Taşçı, 220 memur ve işçi üzerinde yaptıkları bir araştırmaya göre de işçi ve memurların yüzde 25’inin uzun süreli tatillerini memleketlerinde geçirmeyi tercih ettiklerini belirlediklerini söyledi.

Taşçı’nın verdiği bilgiye göre, işçi ve memurların yüzde 70’i tatile ara sıra gidiyor, tatile çıkanların yüzde 25’i memleketlerine gitmeyi tercih ederken, yüzde beşi tatilini evinde geçiriyor.

Çalışarak dinlenirim

Ankete katılan iş adamlarının yüzde 15’inin ‘Kendime ancak 20 gün ayırabiliyorum’, yüzde 10’unun ‘Fırsat buldukça ara, ara tatile giderim’, yüzde beşinin ‘Her fırsatta, hem yurt içi hem yurt dışı tatil yaparım’, yüzde beşinin de ‘Çalışarak dinlenirim’ şeklinde görüş bildirdiğini ifade eden Taşçı, işadamlarının yüzde beşinin soruya yanıt vermediğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!