İnsanların dışında da canlılar var

Güncelleme Tarihi:

İnsanların dışında da canlılar var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 02:19

Eve oyuncak, bahçeye bekçi olsun diye öylesine besledik, petshoplardan alıp sokağa attık, işkence ettik, zehirledik,tecavüz bile ettik...

Haberin Devamı

Bugün Dünya Hayvanları Koruma Günü. Dünya zaten umurumuzda olmayabilir de... Senede bir gün, bizim dışımızda da canlılar olduğunu, bazen yaşamak için bize ihtiyaç duyduklarını, aç-susuz, can çekişerek ölebildikleri hissedebilsek yeter. His diye bir şey kaldıysa eğer.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), hayvanları korumak için, herkesi 365 gün boyunca var olan yasalara uymaya ve hayvanlara merhamet etmeye davet etti. HAYTAP'tan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, Hayvan Koruma Birliğinin ilk kez 1822 yılında İngiltere'de hayvan haklarını korumak isteyen kişilerin bir araya gelmesiyle oluştuğu, daha sonra aynı amaçla Hollanda'da kurulan Hayvan Koruma Federasyonu tarafından 4 Ekim'in Hayvanları Koruma Günü ilan edildiği anımsatıldı.     

Haberin Devamı

Türkiye'de hayvanların özgürce yaşayabileceği bir ortam bulunmadığı öne sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:     

"Hayvanların işkencelerine el birliğiyle son vermeye çalışan HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu, hayvanları korumak için sadece bir gün olarak değil, kalbinde vicdan taşıyan herkesi 365 gün boyunca en azından var olan yasalara uymaya ve merhamet etmeye davet ediyor."      

BAKMADAN GEÇME!