İngiltere modeli çağrı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere modeli çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 15:50

İngiltere’de 125 yıldır varlığını sürdüren Dogs Trust Vakfı’nın eğitim programına katılan Hayvan Kurtarma Derneği yetkilileri, yetkililere sokak hayvanları için “kısırlaştır, aşıla ve yerine bırak” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Hayvan Kurtarma Derneği gönüllüsü Burcu Emel’in İngiltere’de katıldığı sokak hayvanları ile ilgili eğitim hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Zekiye Taş Köklü, hayvanseverlere ve hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. Kısırlaştırmanın önemine değinen Köklü, şunları kaydetti:
“Dernek olarak sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına verdiğimiz önemi her zaman, her ortamda dile getiriyoruz. Kim yaparsa yapsın, hayvanları belediye barınaklarına kapatarak varlıklarını zulme dönüştüren her tür pratiğe karşıyız. Tek yöntem onları kısırlaştırmıp, yaşadıkları alana geri bırakmaktır.

KISIRLAŞTIR-AŞILA-YAŞAT

Bu konuya olan yaklaşımımız nedeniyle Ankara’da yaşayan gönüllümüz Burcu Emel, İngiltere’de Dogs Trust Vakfı’nın düzenlediği eğitim çalışmasına katıldı. Eğitimde; sokak köpeklerinin yakalanması için insani yöntemler kullanılması; kısırlaştır-aşıla-yaşat programlarının uygulanması, barınak yapımı, salgın hastalıkların önlenmesi, biyo-güvenlik ve köpek ısırma vakalarının engellenmesi gibi konulara yer verildi. Eğitim ışında; belediyelere, ‘kısırlaştır-aşıla-yerine bırak’ yöntemini uygulamak zorunda oludklarını hatırlatmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

ORTAKLAŞA EĞİTİM

Benzer eğitim çamışmalarını Türkiye’de gerçekleştirmek istediklerini belirten Köklü, “Devlet kurumlarıyla ortaklaşa eğitim, kısırlaştırma programları hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için çeşitli çalışmalar yapmaya başlayacağız ve kolektif olarak hem sivil toplum ve hem de resmi kuruluşlarla çalışmaya hazırız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!