İneksiz İnek Bayramı

Güncelleme Tarihi:

İneksiz İnek Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 16:07

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin geleneksel İnek Bayramı, Cebeci Kampüsü’nde kutlanmaya başladı. Bayram geleneği olarak yıllardır Cemal Gürsel Caddesi’nde inek gezdiren öğrencilere, bu yıl güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin yıllardır geleneksel hale getirdiği İnek Bayramı, Cebeci Kampüsü’nde kutlanmaya başladı. Şenlik, açılış konuşmasının ardından cübbe ve sarık giydirilen temsili imamın okuduğu ‘inek duası’ ile devam etti. Şenliğin bir parçası olan ve yıllardır gerçekleştirilen Cemal Gürsel Caddesi üzerinde inek gezdirme etkinliği ise bu yıl güvenlik gerekçesiyle gerçekleşmedi. Öğrenciler, geleneğin bozulmaması için inek kostümü giyen müzisyenler ve inek maketiyle birlikte kampüs içerisinde sloganlar atarak yürüdü. 

PANKART ATIŞMASI

Öğrencilerin boyunlarına taktıkları inek çanlarının sesleri kampüs içerisinde yankılandı. Siyasal Bilgiler öğrencileri kampüste inek gezdirdiği sırada Hukuk Fakültesi öğrencilerinin “Bu kim la ben de Bloklu” yazılı pankart asması üzerine öğrenciler arasında kısa süreli atışmalar yaşandı. Geleneksel İnek Bayramı 3 gün boyunca devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!