İncesu Kızılay’ın otoparkı olmasın

Güncelleme Tarihi:

İncesu Kızılay’ın  otoparkı olmasın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2022 15:40

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Çankaya-İncesu Mahallesi...

Haberin Devamı

Çankaya-İncesu Mahallesi muhtarı Demet Arslan, Kızılay bölgesinde çalışanların araçlarını İncesu Mahallesi’ne park ettiğini belirterek “İncesu, otopark haline dönüşmesin. Binaların önüne park edilen araçlar yüzünden acil durumlarda zor anlar yaşıyoruz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin acilen buna bir çözüm bulması lazım” diyor. Muhtar Demet Arslan, mahallesinde yaşanan sorun ve talepleri şöyle sıralıyor:

İncesu Kızılay’ın  otoparkı olmasın

MAHALLELİ YER BULAMIYOR

“Son zamanlarda Kızılay ve civarında çalışan çoğu insan ne yazık ki İncesu Mahallesi’ni bir otopark gibi kullanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kesinlikle buna bir çözüm bulması lazım. Zaten sokaklarımız uzun ve dar, kendi aracımızı park edecek yer dahi bulamıyoruz. Binaların önüne park eden çok oluyor, herhangi bir acil durumda araçlar çıkamıyor. Ayrıca her pazartesi günü sebze meyve pazarımız oluyor, birçok mahalle de burada kurulan pazara geliyor. Pazarın olduğu gün park edilen araçlar yüzünden trafik ana baba günü oluyor. Yer sıkıntımızın olduğunu biliyorum, bu duruma nasıl bir çözüm getirilir bilmiyorum ama yetkililerden bir an evvel öneri bekliyorum.”

Haberin Devamı

İncesu Kızılay’ın  otoparkı olmasın

KOKUDAN NEFES ALINAMIYOR

“Mahallemizde ciddi anlamda bir koku sorunu yaşanıyor. Özellikle mazgallardan çevreye yayılan bu koku hem mahalle sakinlerini hem de mahallemizden geçen birçok kişiyi rahatsız ediyor. Bu anlamda mahallemizin altyapısının oldukça yetersiz olduğunu düşünüyorum. Özelikle yağmurlu havalarda, koku daha da keskinleşiyor. Adeta metan gazı kokusu gibi. Ara ara mazgalların temizlenmesi, bakımının yapılması talebinde bulunuyorum. Mazgallar temizlenince koku hafifliyor ve bir süre sonra yine başlıyor. Artık kokudan nefes alamaz hale geldik. Konuyla ilgili ASKİ’yle de görüşmelerim oldu, şikâyetlerimizi bildirdik. Artık soruna yönelik kalıcı bir çözüm bekliyoruz.”

Haberin Devamı

İncesu Kızılay’ın  otoparkı olmasın

1974’ten beri İncesu Mahallesi’nde olan Hasan Resuloğlu da mahallede yayılan kokudan rahatsız.

İncesu Kızılay’ın  otoparkı olmasın

KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLENİYOR

“İncesu, eski bir mahalle. Nereden baksanız 50-60 yıllık binalar var. Dolayısıyla altyapıda yaşanan sıkıntılar, eski binalarda daha çok hissediliyor. Özellikle, Ankara genelinde bu sene haziran ayı gibi ani ve yoğun yağışlar meydana geldi. Bu yağışlar sonucunda giriş ve bodrum katta oturan bazı mahalle sakinlerinin evini ya da dükkânını su bastı. Yağmur suyunun bastırmasıyla birlikte kanalizasyon borusu patlayan dairelerimiz oldu. Binaların eski, altyapının da yetersiz olması buna zemin hazırlıyor. Ada bazlı kentsel dönüşüm şart fakat onun öncesinde altyapı sıkıntısının bir an evvel giderilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

İncesu Kızılay’ın  otoparkı olmasın

PARKA BAKIM GEREKİYOR

“Mahallemizin en büyük sorunlarından birisi de park ve yeşil alan konusunda yetersiz olması. İncesu Parkı’mız oldukça bakımsız, özellikle parkın duvarları uzun zamandır bakımsız bir biçimde duruyor. İncesu Parkı, yol güzergâhında olduğu için, insanlar egzoz dumanları arasında yürüyüş yapıyor. Peyzaj bakımından da yetersiz buluyorum. En azından parka uygun, çeşitli bitkiler ekilerek, görsel açıdan bir düzenleme yapılabilir. Aynı zamanda parkımızın hemen ilerisinde bir çocuk parkı daha bulunuyor. Oyun parkının hemen etrafından arabaların geçmesi, çocuklar için büyük tehlike. Uzun çitlerle, çocukların oyun alanından yola çıkması engellenebilir. Ayrıca, çocuk oyun alanımızda park içerisinde bulunan levhanın yazısı da okunmuyor. Kısacası, bakım şart!”

Haberin Devamı

İncesu Kızılay’ın  otoparkı olmasın

İncesu Kızılay’ın  otoparkı olmasın

Muhtar Demet Arslan, çocuk parkında tehlike yaratabilecek boşlukların gözden geçirilmesini istiyor.

SOSYO-KÜLTÜREL ALANLAR YETERSİZ

İncesu Mahallesi’nde yaşlı ve genç kesimin dengede olduğunu belirten muhtar Arslan, “Mahallemizde her kesime hitap eden ortak alanların bulunması gerekiyor ama ne yazık ki bir sosyal alanımız yok. Kurs faaliyetlerinin yürütüldüğü, yaşlı bakım alanlarının ve spor komplekslerinin olduğu bir aile yaşam merkezine ihtiyaç var. Ayrıca muhtarlık binasında öğrenciler ve okumayı seven mahalle sakinlerimiz için kitap bulunduruyorum fakat daha geniş bir alana ihtiyaç var. Bu anlamda mahallemize en azından öğrenciler için bir kütüphane kazandırılabilir. Özellikle sosyal yardımlar konusunda Çankaya Belediyesi oldukça iyi hizmet veriyor fakat tüm bunların yanında mahallemize sosyo-kültürel alanların kazandırılmasını da istiyoruz” diyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!