İmparator’un çalınan başı yuvasına döndü

Güncelleme Tarihi:

İmparator’un çalınan başı yuvasına döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 00:00

Balıkesir’den 2001 yılında çalınarak yurt dışına kaçırılan "Zırhlı İmparator Heykeli"nin başı, Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 16 Ekim 2001’de yurt dışına kaçırılan "Zırhlı İmparator Heykeli"nin başı için, bakanlığın 1 Kasım 2001 tarihli yazısıyla eserin çalındığı ilgili makamlara bildirildikten sonra, Interpolce kayıt altına alınarak dünya genelinde arattırılmasının sağlandığı belirtildi.

Eserin, 27 Eylül 2005’de Almanya’nın Münih kentinin kuzeyinde devriye görevinde olan bir polis ekibince bulunduğu ifade edilen açıklamada, 13 Nisan 2006 ve 15 Eylül 2006 tarihlerinde, iadesi amacıyla istinabe talebinin gönderilmesinin Adalet Bakanlığından istenildiği kaydedildi.

KARAR ALMANYA’NIN Çalışmalar neticesinde 12 Haziran 2007 tarihli yazı ile eserin iadesi amacıyla dava yoluna gidilmesine ilişkin talebin Dışişleri Bakanlığına iletildiği ve söz konusu eserin mülkiyetinin Türkiye’ye ait olduğunun kanıtlanması sonucunda, Alman yetkili makamlarınca eserin ülkemize iadesine karar verildiği belirtildi.

Eserin, 18 Ekim 2007’de Türkiye’ye getirildiği ve Dışişleri Bakanlığından Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerince bugün teslim alınarak Anadolu Medeniyetler Müzesi Müdürlüğüne götürüldüğü açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!