İlk işinde yakalanan zanlıdan sahte 20 bin TL çıktı

Güncelleme Tarihi:

İlk işinde yakalanan zanlıdan sahte 20 bin TL çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 16:53

İlk işinde yakalanan zanlıdan sahte 20 bin TL çıktı

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 45 yaşındaki Satılmış Eğri adlı zanlı, sahte 100'TL ile sigara almaya çalışırken suçüstü yapıldı. Zanlının üzerinde ve aracında toplam sahte 20 bin TL ele geçirildi.
Kahramankazan'da, akşam saatlerinde bir kişinin sahte 100 TL'lik banknotla sigara almaya çalıştığı ihbarını alan ekipler, kısa sürede Satılmış Eğri'yi suçüstü yakaladı. Polislerin yaptığı sorgulama sırasında, Satılmış Eğri'nin aracında 100'lük desteler halinde 19 bin 700 TL daha sahte banknot olduğunu tespit etti. Toplam paranın 20 bin lira olduğunu öğrenen polis ekipleri, Satılmış Eğri'nin sigara aldığı büfeleri gezeip, dolandırıldıklarından haberi olmayanları uyararıp, sahte paralara el koydu. Zanlının 100'lük sahte banknotla bir sigara istediği ve para üstünü aldığı, bu şekilde elindeki sahte banknotları gerçekleriyle değiştirmeye çalıştığı öğrenildi. 
20 bin TL'lik sahte banknotu 7 Bin TL'ye satın aldığı öğrenilen zanlı Eğri'nin bir inşaat işinde çalıştığı ve kısa süre önce de işsiz kaldığı için biriken borçlardan dolayı böyle bir işe kalkıştığı öğrenildi. Zanlı Eğri'nin ilk işinde yakayı ele verdiği öğrenildi. Adliyede hakim karşısına çıkartılan Satılmış Eğri, tutuklu yargılanmak üzere Sincan Cezaevi'ne gönderildi.  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!