İlhami Özcan: Domateste fiyat artışı olmayacak

Güncelleme Tarihi:

İlhami Özcan: Domateste fiyat artışı olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2011 00:00

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, “önemli üretim bölgesi Antalya’da yaşanan olumsuz hava şartları nedeni ile domates fiyatlarının temmuza kadar artacağına” ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bu tür haberlerin spekülasyona yönelik olduğunu belirtti.

Aygun, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya’da meydana gelen dolu olayından sonra domates tohumu ve domates üreticileri ile bir değerlendirme görüşmesi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Antalya’da yaşanan ve yaklaşık 3-4 bin dekarlık bir sera alanında tahribat yapan dolu olayının, Türkiye’nin domates üretimini ve aylar sonrasına yönelik domates fiyatlarını etkilemesinin mümkün olmadığını savunan Aygun, dolu zararından etkilenen alanın Türkiye toplam sera domates alanının yüzde 1’den daha az kısmını oluşturduğuna dikkati çekti.

Endişeye gerek yok

“Bu yıl domates fiyatlarının temmuz ayına kadar artacağı” yönündeki haberlerin, hem üretici hem de tüketici açısından bir spekülasyon olduğunu savunan Aygun, açıklamasında şöyle devam etti: “Gerek üreticilerimizin gerekse tüketicilerimizin önümüzdeki yaz aylarındaki domates fiyatları hususunda endişeye kapılmasını gerektiren bir durumun yok. Bu hususta çiftçilerimizin aşırı beklentiler içine girmesi ne kadar yanlış ise tüketicilerimizin paniğe kapılması da o ölçüde yersizdir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!