İlçelerde festival hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

İlçelerde festival hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2011 00:00

Beypazarı ve Çubuk ilçeleri, bu yılki festivalleri için gün saymaya başladı. 9-11 Eylül günlerinde 12’ncisi gerçekelşetirelecek Beypazarı ve Yöresi Festivali, şenlik havasında kutlanacak. Geleneksel hale gelen Çubuk Turşu Festivali de, 15-18 Eylül günlerinde yapılacak.

BEYPAZARI’nda geleneksel hale gele ve 9-11 Eylül tarihleri arasında 12’ncisi gerçekleştirilecek olan Beypazarı ve Yöresi Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin her bölgesinden gelecek ziyaretçiler, özellikle de Ankaralı’lar Beypazarı’ndaki kültürler buluşmasına tanıklık edecek. Geçtiğimiz yıl 130 binin üzerinde ziyaretçinin katıldığı belirtilen festivale bu yıl katılımın daha da artması bekleniyor.

Kültürler buluşacak

Yabancı konuk ülkeler ve belediyeler halk oyunları gösterileriyle festivale renk katacaklar. Üç gün boyunca şehrin farklı bölgelerinde halk oyunları gösterileri sunacak olan yabancı ülke temsilcileri, tüm Beypazarılılar tarafından merakla bekleniyor. Kültür festivallerinin vazgeçilemezleri olan sergiler, bu yıl da standlarda yerini alacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok sayıda sanatçı fotoğraf ve resim sergileriyle festivalin sanatsal yönünü ortaya koyacak. Beypazarı’nın simgesi olan havuç konseptli yarışmaların yanında farklı yarışmalar da yapılacak. Festival, kurulacak lunapark ile şenlik havasına dönüştürülecek

Ürünler tanıtılacak

Çevre il ve ilçelerin yanı sıra bu yıl ülkemizin değişik yörelerinden katılacak 40’ı aşkın farklı il ve ilçe belediyeleri, festivalde yer alarak kendi yörelerine özgü ürünleri tanıtacaklar. Festival hazırlıklarının sonuna yaklaştıklarını ve büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirten Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, katılımcıların yörelere has lezzetleri tadabileceklerini vurguladı.

Merkez bakımda

Çubuk’ta da 15-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali için çarşı merkezi bakıma alındı. Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı asfalt ve bordür-tretuar ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, çalışma alanlarını gezerek yapılan çalışmaları inceledi.

Bayram için alternatif ilçe

RAMAZAN Bayramı süresince tatil yapmak isteyenler için Ankara’nın yakın ilçelerinden Beypazarı iyi bir alternatif sunuyor. Daha çok, günübirlik geziler için tercih edilen Beypazarı, yöresel yemekleri, tarihi konakları ve doğal atmosferiyle, şehirden uzaklaşamayan kentliler için en gözde turizm merkezi olma özelliğini koruyor. Belediye Başkanı Cengiz Özalp, tarihi yaşatan konaklar da dahil olmak üzere, ilçenin bayram için gelecek misafirleri beklediğini kaydetti. Beypazarı güveci, yaprak dolması, 80 katlı baklava gibi ilçenin meşhur yöresel lezzetlerini tatmak isteyenleri, yöresel ürün pazarından alışveriş yapmak isteyenleri, telkari gümüşünü incelemek, konak ve müzeleri gezmek isteyenleri ilçeye beklediklerini söyledi. Bayram tatili süresince Türkiye’nin her yerinden rezervasyon aldıklarını belirten Beypazarılı otel işletmecileri, ilgiden memnun olduklarını dile getirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!